Полша има готовност да отвърне на евентуална руска инвазия, предупреди

...
Полша има готовност да отвърне на евентуална руска инвазия, предупреди
Коментари Харесай

Поляците вече са готови за война с Русия



Полша има подготвеност да отвърне на възможна съветска инвазия, предизвести министър председателят на страната Матеуш Моравецки.

" Ако Русия в миналото намерения да нападне Полша, то Русия би трябвало да знае и Кремъл би трябвало да знае, че в Полша има 40 милиона поляци, които са подготвени да вземат оръжие в ръка, с цел да пазят своята татковина ", сподели полският министър-председател. Той приказва по време на разкриване на стрелбище в град Мишков. Правителството счита да подкрепи за построяването на общо 380 такива нови стрелбища и ще облекчи законово достъпа на поляците до оръжия.

Моравецки заяви също, че от началото на военната атака на Русия в Украйна, се се следи внезапно усилване на интереса към стрелбищата в Полша. Той даде да се разбере, че страната му ще усили числеността на своята войска и ще влага в нови оръжейни системи.

Премиерът акцентира, че Полша е била " под съветския ботуш " в продължение на епохи. " Ние не желаеме да се връщаме към тази липса на независимост. Отхвърляме техния колониализъм и империализъм ", сподели още Моравецки, представен от Българска телеграфна агенция.

 

ПРИЗИВ

Междувременно полският президент Анджей Дуда съобщи, че страната му незабавно се нуждае от попълване на запасите от военно съоръжение, защото огромни количества са предоставени на Украйна. Той даже помоли съдружниците в НАТО за помощ.

Според Дуда общата стойност на трансферираните оръжия възлиза на 1,7 милиарда $ - главно танкове, бойни машини, артилерийски установки, както и безпилотни самолети, стотици хиляди муниции, аварийни елементи и друго съоръжение.

Президентът призна, че са нужни месеци и даже години, с цел да се набави ново съоръжение и оръжия, които сега се произвеждали.

" От друга страна ние се нуждаем от бързо попълване на запасите. Затова молим всички наши съдружници да ни дават оръжия, не безусловно нови. Предадохме използвано съоръжение и сме подготвени да приемем използвано съоръжение ", уточни Дуда, представен от БГНЕС.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР