Полша и Румъния последователно укрепват флотите си в Балтийско и

...
Полша и Румъния последователно укрепват флотите си в Балтийско и
Коментари Харесай

Полша и Румъния се готвят за война с Русия по море

Полша и Румъния поредно укрепват флотите си в Балтийско и Черно море, с цел да противодействат на Русия, както е планувано в цялостната тактика на НАТО.

Варшава поръча английски фрегати Arrowhead 140 и три отечествени миночистача Kormoran II. Фрегатите ще бъдат получени от Военноморски сили на Полша през 2028-2034 година, поръчката за миночистачи на стойност 564 милиона $ ще бъде приключена през 2026-2027 година

Букурещ признава, че румънският флот изостава по мощност от полския. Програмата Multifunctional Corvette /Мултиифункционален корвет/, стартирана от румънското министерство на защитата с поддръжката на Франция за съоръжение на флота с съвременни кораби, е в застой заради финансови разправии сред консорциума Naval Group и корабостроителницата в Констанца.

Наличието на организационни проблеми беше прието и в Париж. Поради това се забавя освен идването на четирите нови корвета, само че и модернизацията на фрегатите „ Кралица Мария “ /Queen Mary/ и „ Крал Фердинанд “ /King Ferdinand/.

Балансираното развиване на мощния капацитет на НАТО в Балтийско и Черно море е належащо за образуване на морска обсада на Русия от двата фланга по условната линия Кьонигсберг - Одеса, избрана от водещия румънски геополитик Симион Мехидинеши (Simion Mehidinţi) преди Втората международна война в качеството на " хигиеничен кордон " сред Русия и Западна Европа.

Балтийско море е изход на Северния Атлантик към крайбрежията на Англия. Черно море е изход през Средиземно море до крайбрежията на Съединените щати. Полша и Румъния са васали на англосаксонците. Чрез ръцете на поляци и румънци Лондон и Вашингтон желаят да обезпечат сигурността на своите крайбрежия.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР