Полша и Литва предлагат в десетия пакет от санкции на

...
Полша и Литва предлагат в десетия пакет от санкции на
Коментари Харесай

Полша и Литва настояват за санкции срещу руския ядрен сектор

Полша и Литва оферират в десетия пакет от наказания на Европейския съюз против Русия да бъдат включени ограничавания върху нуклеарния бранш на страната, оповестява Reuters , като се базира на високопоставени дипломати от двете страни.

" Все по-трудно става да се реализира нужното единогласие в Европейски Съюз за налагане на спомагателни наказания. Въпреки това ще предложим нов упорит пакет ", цитира организацията един от събеседниците си. По думите му се приготвя нов набор от ограничавания, които би трябвало да бъдат оповестени до 24 февруари, когато ще се навърши една година от началото на войната в Украйна. Отбелязва се, че дипломатите имат намерение да се вслушат в самодейността на Украйна и ще призоват за включването на държавната корпорация " Росатом " и нейното управление в санкционния лист.

Сред другите препоръчани ограничения дипломатите акцентират налагането на възбрана на още съветски медии, изключване на редица банки от системата SWIFT и въвеждането на спомагателни наказания на Беларус, с цел да се попречи на Русия да заобиколи европейските търговски забрани. Европейски Съюз още веднъж ще се опита да постави завършек на търговията с диаманти на Белгия с Руската федерация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР