Полша гони от страната 45 руски дипломати, включително служители на

...
Полша гони от страната 45 руски дипломати, включително служители на
Коментари Харесай

Полша гони 45 руски дипломати за шпионаж

Полша гони от страната 45 съветски дипломати, в това число чиновници на съветското посолство във Варшава по обвиняване, че са шпиони, заяви вътрешният министър Мариуш Камински, представен от интернационалните информационни организации. Камински заяви новината в формалния си профил в Туитър.

„ Разбихме мрежа на съветските специфични служби в нашата страна “, написа той. Засегнатите от мярката имат период от 5 дни да изоставен страната.

Руският дипломат във Варшава Сергей Андреев реагира незабавно с изказване съобщи, че обвиняванията против дипломатите са безпочвени и че Москва си резервира правото да отговори на дейностите на Полша.

Намеренията на полските управляващи да експулсират подобен огромен брой съветски дипломати бяха обявено по-рано през днешния ден. Един от най-големите полски уеб портали Onet. pl заяви, че в ранния следобяд през днешния ден ще бъде оповестено изгонването на 45 съветски дипломати за действия, които са " противоречащи на Виенската спогодба " и несъвместими със статута на посланик, което на езика на дипломацията значи " шпионаж ".

 

Според изданието информацията е била доказана от представителя на министъра за съгласуваност на специфичните служби Станислав Жарин, който заяви, че Агенцията за вътрешна сигурност е подготвила лист с 45 души от дипломатическите кръгове, които работят за съветските разследващи служби.

Посланикът на Руската федерация в Полша, е бил извикан незабавно тази заран в седалището на Министерството на външните работи по този въпрос, написа още Onet.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР