Полша е започнала да премества над 1000 военнослужещи в източната

...
Полша е започнала да премества над 1000 военнослужещи в източната
Коментари Харесай

Полша мести над 1000 военни на изток заради бойците на Вагнер в Беларус

Полша е почнала да реалокира над 1000 военнослужещи в източната част на страната на фона на възходящите опасения, че наличието на бойци от групата " Вагнер " в Беларус може да докара до увеличение на напрежението по границата с членката на НАТО и Европейски Съюз, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на полския министър на защитата Мариуш Блашчак.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11077
Решението на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През да предложи на наемните бойци от групата " Вагнер " на да изберат да се реалокират в Беларус докара до опасения измежду източните членове на НАТО, че наличието им ще докара до по-голяма неустойчивост в района.

" Над 1000 бойци и съвсем 200 единици техника от 12-а и 17-а механизирана бригада стартират да се придвижват към източната част на страната. Това е проява на готовността ни да отговорим на опитите за дестабилизация наоколо до границата на нашата страна ", написа Блашчак в Туитър. 

Миналата неделя Полша съобщи, че ще изпрати 500 служители на реда, с цел да усъвършенства сигурността по границата си с Беларус. През последните седмици в Полша се следи нарастване на броя на мигрантите, които се пробват да преминат границата.

По данни на граничната защита вчерак над 200 души са се пробвали да преминат незаконно, в това число жители на Мароко, Индия и Етиопия. Варшава упреква Минск, че от 2021 година насам изкуствено основава мигрантска рецесия на границата, като вкарва хора от Близкия изток и Африка и се пробва да ги изтласка през границата, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР