Полша е в напреднал етап на преговорите за закупуване на

...
Полша е в напреднал етап на преговорите за закупуване на
Коментари Харесай

Полша е пред купуване на шведски самолети за ранно предупреждение

Полша е в напреднал стадий на договарянията за закупуване на шведски самолети за ранно предизвестие и се надява договарянията да бъдат завършени скоро, сподели полският министър на защитата Мариуш Блашчак в понеделник,цитиран от " Ройтерс ".

Полша усили военните разноски след нахлуването на Русия в прилежаща Украйна през февруари предходната година, като държавното управление даде обещание да удвои размера на армията и да изразходва 4% от Брутният вътрешен продукт за защита през 2023 година



" Водим подробни договаряния. Надявам се те да реализират резултат за малко време. По този метод укрепваме стабилността на Полша, само че и на източния фланг на НАТО ", написа Блашчак в Туитър след среща на министрите на защитата от Северна Европа.

Той не даде повече детайлности за броя или вида на обсъжданите самолети.

Специализираното издание " Джейнс ", обаче предвижда, че евентуално става дума за сред две и шест сходни платформи - първите, с които би разполагала полската войска. Публикацията е илюстрирана с подобен аероплан - GlobalEye на компанията Saab и изказване, че това моделът, по който се договаря.

Полша разчитайки за тази активност на НАТО за въздушно основаните сили за ранно предизвестие на НАТО (NAEWF) и на и самолетите Boeing E-3A Sentry, които употребява E-3A Component - основаната в Гелзенкирхен система за ранно предизвестие и надзор (AWACS) на 17 страни членки.



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР