Полша е склонна да обмисли компромис с ЕС по въпроса

...
Полша е склонна да обмисли компромис с ЕС по въпроса
Коментари Харесай

Полша е склонна към компромис с ЕС по спора за върховенството на закона

Полша е склонна да обмисли компромис с Европейски Съюз по въпроса за избора на съдии, сподели полският правосъден министър Збигнев Жобро след диалози във Варшава с Вера Йоурова, еврокомисаря, отговарящ за върховенството на закона.

" Изразих подготвеност да убедя сътрудниците си от ръководещия лагер да помислим за разработване на нов модел за избор на съдии ", сподели Жобро пред публицисти, съобщи Ройтерс.

Йоурова сподели обаче, че от срещата си с Жобро не е останала с усещане, че се предлага някакъв компромис и че диалогът е бил концентриран върху различията, която са напълно явни.

Тя добави, че вратата за разговор сред Полша и Европейски Съюз по въпросите на правосъдната промяна остава отворена и Европейски Съюз се надява да се откри дълготрайно решение на проблемите, създаващи напрежение сред Варшава и Брюксел.

Полската организация по печата заяви, че говорейки за възможен нов модел за назначение на съдии, полският министър е загатнал немския, където съдиите се избират извънредно от политици - от членове на Бундестага и от министрите на правораздаването на провинциите, т.е. и от законодателната, и от изпълнителната власт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР