Полша е приключила ангажимента си по договора за осигуряване на

...
Полша е приключила ангажимента си по договора за осигуряване на
Коментари Харесай

Полша е приключила ангажимента си по договора за самолетите МиГ, обяви военният министър.

Полша е завършила уговорката си по контракта за обезпечаване на логистична поддръжка за българските самолети МиГ-29 от 2015 година, разгласи през днешния ден в границите на парламентарния надзор министърът на защитата Красимир Каракачанов.

Той разгласи, че са ремонтирани шест мотора за изтребителите, като снабдените с тях машини се употребяват. За удължаването на ресурса на моторите с по 350 летателни часа са платени общо 6.138 млн. евро, а гаранцията е 200 летателни часа.

Попитан от депутата от Българска социалистическа партия Жельо Бойчев дали съгласно Каракачанов това е бил най-хубавият вид за Военновъздушни сили, военният министър разгласи, че все още, когато е подписан контракта, той е дал глътка въздух. Към днешна дата обаче Красимир Каракачанов счита, че моторите би трябвало да се ремонтира от техния производител и към този момент имало подписан меморандум за планове в тази посока с компанията РСК МиГ.

Договорът бил подписан от българска страна, до дни се чакало той да бъде парафиран и в Русия. След това съветска работна група ще огледа нуждаещите се от ремонт самолетни мотори и според от оповестената цена, щяло да се реши, какъв брой от тях да бъдат актуализирани. Става дума за 15 самолета, снабдени с общо 30 мотора.

Красимир Каракачанов не отговори на въпроса на Жельо Бойчев дали дават отговор на истината изказванията, че единият, ремонтиран в Полша мотор, се е развалил. Заради контракта с Полша през ноември 2016 година някогашният боен министър Николай Ненчев беше упрекнат за осъществено закононарушение по работа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР