Полша е нарушила правото на зачитане на личния живот, като

...
Полша е нарушила правото на зачитане на личния живот, като
Коментари Харесай

ЕСПЧ постанови: Полша трябва да признае еднополовите бракове

Полша е нарушила правото на ценене на персоналния живот, като не е предложила правно признаване на еднополовите двойки, съобщи във вторник Европейският съд по правата на индивида, оказвайки напън върху новото държавно управление на Доналд Туск бързо да промени закона, предава " Ройтерс ".

Десет поляци настояват, че голямото болшинство от държавите-членки на Съвета на Европа оферират на еднополовите двойки право да се женят или да влизат в регистрирани цивилен съюзи, и настояват, че те са в неравностойно състояние, да вземем за пример в региона на данъчното облагане, обществените права и фамилното право.

" Съдът смята, че полската страна не е изпълнила задължението си да подсигурява, че жалбоподателите разполагат със характерна правна рамка, осигуряваща признаването и отбраната на техните еднополови съюзи ", се споделя в изказване.

" Този ​​пропуск докара до неспособността на жалбоподателите да контролират съществени аспекти от живота си

и се равняваше на нарушаване на правото им на ценене на техния персонален и фамилен живот. "

Случаят датира от ръководството на националистическата партия  " Право и правдивост " (PiS), което беше дейно прекъснато след осем години в понеделник, когато Народното събрание поддържа ново проевропейско държавно управление на Туск, което да поеме властта след изборите през октомври.

PiS споделя, че разширяването на правото за брака и осиновяването на деца от еднополови двойки застрашава обичайните фамилни структури и е нездравословно за децата. Досегашните ръководещи настояват също, че преподаването на ЛГБТ въпроси в учебните заведения води до сексуализация на децата.

Туск сподели по време на предизборната акция, че партията му ще вкара наредба за еднополови партньорства и смяташе това за приоритет.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР