Полша е нарушила правото на зачитане на личния живот, като

...
Полша е нарушила правото на зачитане на личния живот, като
Коментари Харесай

ЕСПЧ постанови, че Полша трябва да признае еднополовите бракове

Полша е нарушила правото на ценене на персоналния живот , като не е предложила правно признание на еднополовите двойки , съобщи във вторник Европейският съд по правата на индивида, оказвайки напън върху бързо да промени закона, предава " Ройтерс ".

Десет поляци настояват, че голямото болшинство от държавите-членки на Съвета на Европа оферират на еднополовите двойки право да се женят или да влизат в регистрирани цивилен съюзи, и настояват, че те са в неравностойно състояние , да вземем за пример в региона на данъчното облагане, обществените права и фамилното право.

" Съдът смята, че полската страна не е изпълнила задължението си да подсигурява, че жалбоподателите разполагат със характерна правна рамка, осигуряваща признаването и отбраната на техните еднополови съюзи ", се споделя в изказване.

" Този ​​пропуск докара до неспособността на жалбоподателите да контролират съществени аспекти от живота си и се равняваше на нарушаване на правото им на ценене на техния персонален и фамилен живот. "

Случаят датира от ръководството на националистическата партия " Право и правдивост " (PiS), което беше дейно прекъснато след осем години в понеделник, когато Народното събрание поддържа ново проевропейско държавно управление на Туск, което да поеме властта след изборите през октомври.

PiS споделя, че разширението на брака и осиновяването на гей двойки заплашва обичайните фамилни структури и е нездравословно за децата. Той също по този начин споделя, че преподаването на ЛГБТ въпроси в учебните заведения води до сексуализация на децата.

Туск сподели по време на предизборната акция, че партията му ще вкара наредба за еднополови партньорства и смяташе това за приоритет.
 Демонстрации в Полша в отбрана на гейовете
Демонстрации в Полша в отбрана на гейовете

Във Варшава повече от 1000 души се събраха на проява

Като знак за отдадеността на неговото държавно управление в битката с дискриминирането, кабинетът на Туск ще бъде първият, който ще включва министър на равенството Катаржина Котула, политик от партията Нова левица, която е част от неговата проевропейска коалиция.

" Денят е добър. . Знаем, че всички сме разнообразни, само че сме равни. Ще осигурим тъждество за всички - което е обезпечено от... Конституцията ", написа тя на платформа за обществени медии X.

Решенията на Европейски съд по правата на човека са наложителни за членовете на Съвета на Европа, организация, обособена от Европейския съюз, само че някои остават неизпълнени с години.

Асоциацията " Любовта не изключва ", която поддържа жалбоподателите в съда, сподели, че решението ще докара до " сериозен напън " върху държавното управление да вкара еднополови партньорства.

" Тъй като новото държавно управление желае да възвърне репутацията на Полша... и да потвърди, че рецесията с върховенството на закона е завършила, то няма да може да пренебрегва гласовете на интернационалните органи като трибунала ", се споделя в изказване.
 Румънският министър председател: Обществото не е готово да отбрани правата на еднополовите двойки
Румънският министър председател: Обществото не е готово да отбрани правата на еднополовите двойки

Букурещ няма да извърши решение на Европейски съд по правата на човека по въпроса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР