Полша е на път да се превърне в поредната държава,

...
Полша е на път да се превърне в поредната държава,
Коментари Харесай

Полша иска да произвежда българско кисело мляко

Полша е на път да се трансформира в следващата страна, която ще заплаща лицензионни такси на България за правото да създава. Това стана ясно по време на среща сред изпълнителния шеф на „ Ел Би Булгарикум “ Владимир Русев и ръководителя на Управителния съвет на „ Млековита “ Дариуш Саписнки. Това е най-голямата полска млекопреработвателна компания, както и най-голямата частна компания в хранително-вкусовата индустрия на страната изобщо.
Прочетете още
„ От 50 години милиони японци стартират деня си с българско кисело мляко, а от тази година сходно партньорство стартирахме и с Монголия “, акцентира Владимир Русев. Той изясни, че през последните месеци внезапно се усилва и пазарният дял на държавната млекопреработвателна компания у нас като продуктите им към този момент се оферират в над 100 магазина. „ В предишното десетки страни са работили с България, с цел да употребяват неповторимата ни бактерия. Мотивирани сме през днешния ден да върнем тези обичаи и се радваме, че Полша е на път да се трансформира в следващия ни стратегически сътрудник “, сподели още изпълнителният шеф на Ел Би.   

Компанията „ Млековита “ има интерес за сключване на лицензионно съглашение, по силата на което да създават кисело мляко в личните си фабрики, ползвайки българските бактерии „ lactobacillus bulgaricus “ и „ streptococcus thermophilus “. Експерти от научноизследователските звена на двете компании разискаха качествените характерности на закваските и крайния артикул, както и някои софтуерни елементи на индустриалния развой. Предстои завършване на детайлите по бъдещо съглашение, като полската страна ще бъде поканена до месец да посети България за неговото публично сключване.

На срещата участваха и Н. Пр. Маргарита Ганева, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Република Полша и Йордан Драганчев, началник на Службата по търговско-икономически въпроси във Варшава.

Постигнатите резултати за последното десетилетие подреждат „ Млековита “ преди всичко измежду млечните групи в Централна и Източна с към 1,5 милиарда евро годишен оборот. Дружеството преработва 8 млн. литра мляко всеки ден, доставяно от 15 000 животновъди в 22 лични завода, в които работят 5 000 чиновници. Компанията разполага с 34 логистични центрове, като единият от тях съставлява най-големият в Полша. До този миг са построени 147 фирмени магазини, а 35% създадените артикули се изнасят за общо 167 страни от Европа, Азия, Африка, Австралия и Северна и Южна Америка. Всеки месец групата „ Млековита “ доставя на вътрешния и външния пазар 60 милиона литра мляко, 8000 тона сирене, 6 хиляди тона масло и 10 хиляди тона изсъхнало мляко.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР