Полша е изправена пред заплаха от Русия и Беларус, заяви

...
Полша е изправена пред заплаха от Русия и Беларус, заяви
Коментари Харесай

Моравецки: Полша е изправена пред заплаха от Русия и Беларус

Полша е изправена пред опасност от Русия и Беларус, съобщи през днешния ден полският министър председател Матеуш Моравецки, представен от Асошиейтед прес.
Той сподели това в Народното събрание преди депутатите да одобрят оставането в действие на изключително състояние по границата с Беларус, въведено предходната седмица поради миграционния напън, осведоми Българска телеграфна агенция. Миналата седмица президентът Анджей Дуда подписа декрет за оповестяване на изключително състояние край беларуската граница - невиждана мярка в посткомунистическата история на Полша.
Днес полският министър председател сподели, че отбраната на националните граници е отговорност на страната. Полша вижда " писани в Москва и Минск сюжети, които заплашват нейния суверенитет ", акцентира той. Моравецки съобщи на конференция по-рано денем, че мигрантите, опитващи се да влязат нелегално в Полша от Беларус, са снабдявани с храна и пари от беларуските служби за сигурност, които по думите му вземат участие в незаконна трафикантска активност. Повечето хора, които влизат нелегално в Полша, са иракчани, превозени по въздух от Багдад до Минск, сподели полският министър на вътрешните работи Мариуш Камински. Той добави, че на афганистанци, живеещи от доста години в Русия, в този момент им се предлага достъп до Европейския съюз. В миг, когато Русия се готви да стартира военни учения по-късно този месец, полският министър председател съобщи, че не е имало " такава напрегната обстановка от 30 години ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР