Полша е изправена пред период на политическа несигурност, след като

...
Полша е изправена пред период на политическа несигурност, след като
Коментари Харесай

Полша чака окончателния резултат от изборите, след като управляваща партия и опозиция обявиха победа

Полша е изправена пред интервал на политическа неустановеност, откакто поляците гласоподаваха в голям брой на национални избори, които композиция от опозиционните партии наподобява завоюваха

От Associated Press 16 октомври 2023 година, 2:51 ч. Избори, в които опозиционните партии наподобява завоюваха общо болшинство. Но ръководещата националистическа консервативна партия завоюва повече гласове от всяка обособена партия и съобщи, че ще се опита да продължи да ръководи.

Окончателните резултати не са докладвани от държавната изборна комисия. Но социологическата организация Ipsos разгласява по този начин нареченото късно екзитпол в понеделник сутринта, което съчетава резултатите от екзитпол, извършен по време на изборите в неделя, и 50% от преброените гласове.

Той сподели, че ръководещата националистическа консервативна партия " Право и правдивост " с 36,6% от подадените гласове, опозиционната Гражданска коалиция, водена от Доналд Туск с 31%, центристката коалиция " Трети път " с 13,5%, лявата партия с 8,6 % и крайнодясната Конфедерация с 6,4%.

За да може едно държавно управление да приема закони, то се нуждае от най-малко 231 места в 460-ата долна камара на парламент, Сейма.

Според Ipsos ръководещата партия " Право и правдивост " на Ярослав Качински наподобява е получила 198 места, внезапен спад от настоящето едва болшинство тя се задържа през последните осем години. Дори с крайнодясната партия Конфедерация тя няма да има болшинство.

Все отново ръководителят на акцията на партията Йоахим Брудзински сподели в понеделник сутринта в изявление за Радиостанцията RMF FM сподели, че неговата партия е спечелила и ще се опита да построи държавно управление, водено от премиера Матеуш Моравецки.

Екзитполът сподели 248 места, което значи болшинство в Народното събрание, отивайки дружно в Гражданска коалиция, Трети път и Ляво.

Избирателната комисия съобщи, че чака да рапортува окончателния резултат до ранния вторник.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР