Полша е готова да разположи всичките си изтребители МиГ-29 във

...
Полша е готова да разположи всичките си изтребители МиГ-29 във
Коментари Харесай

Полша готова да предостави изтребителите си МиГ-29 на разположение на САЩ

Полша е подготвена да разположи всичките си изтребители МиГ-29 във военновъздушната база Рамщайн в Германия и да ги даде разполагаем на Съединени американски щати и приканва всички други членове на НАТО, които имат самолети от този вид, да създадат същото, съобщи Ройтерс, базирайки се на изказване от през днешния ден на полското външно министерство.

Американски законодатели през вчерашния ден оказаха напън на администрацията на президента Джо Байдън да улесни прехвърлянето на изтребители от Полша и други страни от НАТО и Източна Европа към Украйна след зов от събота на украинския президент Володимир Зеленски.

"Властите на Република Полша... са подготвени да разположат - неотложно и гратис - всички свои самолети МиГ-29 във военновъздушната база Рамщайн и да ги дават разполагаем на държавното управление на Съединени американски щати ", сподели министерството. "В същото време Полша моли Съединени американски щати да ни дават самолети втора употреба с кореспондиращ действен потенциал. Полша е подготвена неотложно да сътвори изискванията за покупка на самолетите ", добави той.

Всяко решение за доставки на оръжие би трябвало да бъде взето от цялата НАТО и то единомислещо, съобщи през днешния ден министър председателят на Полша Матеуш Моравецки на взаимна конференция с норвежкия си сътрудник в Осло, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР