Полша е готова да преотстъпи всичките си изтребители МиГ-29 на

...
Полша е готова да преотстъпи всичките си изтребители МиГ-29 на
Коментари Харесай

Официално: Полша дава всичките си изтребители МиГ-29 на Украйна

Полша е подготвена да преотстъпи всичките си изтребители МиГ-29 на Украйна, като ги съобщи на Съединени американски щати в подмяна на използвани американски Ф-16. Това оповестиха от полското министерство на външните работи във вторник вечерта, съобщи.

Полските Военновъздушни сили към този момент разполагат с 48 от американските машини и имат 26 от съветските, 15 от които - съществено осъвременени през последните години. Варшава е в развой на придобиване и на 32 стелт изтребителя от 5-о потомство Ф-35.

„ Властите на Република Полша, след съвещания с президента и държавното управление на Република Полша, са подготвени неотложно и гратис да трансферират всички свои самолети МиГ-29 в базата в Рамщайн и да ги дават разполагаем на държавното управление на Съединените американски щати “, се споделя в информацията.

" В същото време Полша желае от Съединените американски щати да й дават използвани самолети със сходни оперативни благоприятни условия. Полша е подготвена неотложно да контракти изискванията за закупуване на тези машини ", акцентират от Министерството на външните работи. Известно е, че става дума за Ф-16, разяснява полското издание.

От полското МО също приканват: „ Полското държавно управление моли и други страни от НАТО – притежатели на самолети МиГ-29 – да работят по сходен метод “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР