Полша е готова да предостави изтребители МиГ-29 на Украйна, но

...
Полша е готова да предостави изтребители МиГ-29 на Украйна, но
Коментари Харесай

Полша: Даваме МиГ-29 на Украйна, само ако е в рамките на инициатива на НАТО

Полша е подготвена да даде изтребители " МиГ-29 " на Украйна, само че това би трябвало да стане в границите на самодейност на НАТО, съобщи през днешния ден Якуб Кумох, консултант на полския президент, откакто Съединени американски щати отхвърлиха полските изтребители да бъдат предоставяни в тяхно предписание. Думите му предават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Съединени американски щати не желаят тези самолети да идват в Украйна от американски бази ", сподели Кумох за полската социална телевизия.

" Полша е подготвена да работи, само че единствено в границите на алианса, в границите на НАТО ", акцентира съветникът.

Вчера Полша съобщи, че е подготвена да разположи всичките си изтребители " МиГ-29 " във военновъздушната база " Рамщайн " в Германия и да ги даде в предписание на Съединени американски щати, като прикани останалите членове на НАТО да създадат същото. Пентагонът обаче отхвърли полското предложение като " недопустимо ".

През последните дни Москва предизвести, че ще одобри потреблението на непознати летища за военни интервенции против нейните сили в Украйна като неприятелски акт и включване на съответната страна в спора.

На процедура това ще значи, че НАТО стартира война с Русия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР