Полша е близо до напускане на Евросъюза (Polexit, Полекзит) поради

...
Полша е близо до напускане на Евросъюза (Polexit, Полекзит) поради
Коментари Харесай

Доналд Туск: Полша е близо до излизане от Евросъюза

Полша е покрай овакантяване на Евросъюза (Polexit, Полекзит) заради спора си с Брюксел, предизвести ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, представен от в. Express.
Съществува „ доста сериозна опасност “ Полекзит да се случи „ инцидентно “, отбелязва Туск.
Според него водачът на ръководещата в Полша партия Ярослав Качински балансира на ръба и може да предизвика напускането на Европейски Съюз с елечментарна неточност.
„ Опасявам се, че желанието на Европа да задържи Полша непременно, може да бъде по-малко, в сравнение с в тази ситуация с Англия. Така че съгласно мен обстановката е доста, доста сериозна.
Въпросът за вероятното излизане от Евросъюза регулярно се разисква в Полша на фона на рецензиите от страна на Брюксел на провежданите в страната промени. Например изключително неодобрение в Еврокомисията провокира решението на ръководещата партия „ Право и правдивост “ да модернизира правосъдната система. Според Еврокомисията признатите закони нарушават правилата на върховенството на закона и дават на политическата власт надзор над правосъдната.
В края на предходната година Еврокомисията започва процедура, която може да докара до лишаване правото на глас на Полша в Съвета на Евросъюза. През авгудст Европейска комисия даде на полските управляващи период от един месец за привеждане на промените в правосъдната система в сходство с настояванията на Брюксел.
Друг аргумент за неодобрение от страна на Брюксел е отводът на Полша да приема мигранти.
Освен това Туск, който е някогашен полски министър председател и е съосновател на най-голямата опозиционна партия сега, не се употребява с добър банкет от днешната власт във Варшава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР