Полово предаваните болести се разразиха през 2021 г., като нивата

...
Полово предаваните болести се разразиха през 2021 г., като нивата
Коментари Харесай

Толкова много сифилис в САЩ не е имало от 72 години

Полово излъчените заболявания се развихриха през 2021 година, като равнищата на сифилис доближиха равнища, невиждани от десетилетия, съгласно чиновник от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати (CDC).

Сифилисът, бактериално заболяване, което се демонстрира като генитални рани и може да докара до други болести и даже гибел, сподели голямо нарастване предходната година. Процентът на случаите на сифилис доближи най-високото си равнище от 1991 година насам, до момента в който общият брой на случаите набъбна до най-високото си равнище от 1948 година насам, единствено три години след Втората международна война. Случаите на ХИВ също са се нараснали с 16% от 2020 до 2021 година, оповестява The Guardian.

Сифилисът доближи дъното в Съединени американски щати в края на 90-те години, като от CDC се надяваха да изкорени изцяло заболяването. Само години по-късно равнищата на сифилис ще стартират да се покачват; до 2021 година са докладвани повече от 52 000 случая.

Много фактори могат да играят роля, само че чиновниците считат, че пандемията от Коронавирус е най-много отговорна. Тестването и лекуването останаха на назад във времето по време на най-лошите дни на рецесията през 2020 година, до момента в който доста хора в този момент се усещат полово освободени с наличните ваксини против Коронавирус и завършилите блокировки. Маймунската шарка, която избухна тази и предходната година, също усложнява обстановката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР