Половината ученици от 1 до 7 клас у нас ще

...
Половината ученици от 1 до 7 клас у нас ще
Коментари Харесай

Шкафчета за тежките раници на учениците от есента

Половината възпитаници от 1 до 7 клас у нас ще имат шкафчета в учебно заведение, с цел да си държат в тях учебниците и да не разнасят всеки ден тежките раници. Обещанието даде просветният министър Красимир Вълчев след парламентарния надзор през вчерашния ден. В момента дребните деца мъкнат на тил всеки ден сред 6 и 9 кг. според от предметите за деня. Учители в страната изискват по български и математика по 7 пособия в час, въпреки че МОН е определило като наложителни учебник и образователната тетрадка.

Доставките за шкафчетата ще бъдат направени към лятото, заяви Вълчев. Учениците от 1 до 7 клас в страната са почти 450 000. От тях наесен шкафчета ще имат към 220 000. " Ние предвиждаме, че сред 150 000 и 200 000 шкафчета ще бъдат закупени за тази година. В момента в част от учебните заведения за някои от децата има шкафчета, тъй че не тръгваме от нула. Надяваме се есента да имаме шкафчета за половината възпитаници от 1 до 7 клас ", съобщи Красимир Вълчев. Най-напред ще получат парите за шкафчета тези учебни заведения, които са поискали минимум пари.

" Разбира се, учебните заведения могат да закупят шкафчета и на по-висока стойност, в случай че доплатят от своите бюджети ", сподели министърът. Той отхвърли изказванията, че дребните школа няма да имат достъп до парите за шкафчета за разлика от огромните. " Малките учебни заведения би трябвало да купят по-малко шкафчета, а и след измененията в модела на финансиране някои дребни учебни заведения имат повече финансови благоприятни условия, в сравнение с някои огромни ", изясни Красимир Вълчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР