Половината родители смятат частните уроци за задължителни, за да бъде

...
Половината родители смятат частните уроци за задължителни, за да бъде
Коментари Харесай

Половината родители смятат частните уроци за задължителни

Половината родители считат частните уроци за наложителни, с цел да бъде признато детето им в мечтаното учебно заведение. Това демонстрира изследване на просветителната платформа измежду 400 български родители, учители и възпитаници.

Проучването, извършено през септември, изследва настроенията на трите основни групи по отношение на онлайн инструментите, отдалеченото образование, частните уроци и новаторските способи на преподаване.

Над 50% от интервюираните възпитаници също са на мнение, че не биха могли да влязат в мечтаното от тях учебно заведение без спомагателна извънкласна подготовка. Най-често учениците считат, че частните уроци биха им помогнали при подготовка за иден изпит или матура, както и при усложнения с избран предмет.

Повече от 80% от интервюираните родители показват, че проучването на предмети посредством новаторски и интерактивни способи води до повишение на знанията на децата.

Едни от главните фактори, които са от голяма важност, когато учениците потърсят спомагателни уроци, са квалификацията и опитът на учителя (63.2% от интервюираните ученици). На същото мнение са и над 2/3-и от интервюираните родители.

За учениците най-важни се оказват методът на преподаване на образователното наличие, както и положителната връзка сред преподавател и възпитаник.

Повече от половината интервюирани учители (55.8%) са провеждали самостоятелни онлайн уроци и биха провеждали такива уроци, в случай че до момента не са го правили. Учителите виждат и спомагателен позитивен резултат от онлайн уроците – по-уверено потребление на цифровите технологии и опцията за потребление на повече, разнородни и новаторски способи на преподаване. Според учителите измежду най-положителните промени при учениците при онлайн уроците е усъвършенстваната връзка с учениците им.

Проучването е извършено по самодейност на просветителната платформа Научи.бг. Целта му е да ревизира настройките и мненията на трите основни групи - възпитаници, учители и родители – към онлайн формата на образование, частните уроци в България и въздействието на новите условия върху всяка от сферите на образованието.

Създатели на Научи.бг са Георги Кирилов и Даниел Туечки, които одобряват българското обучение за своя идея. Тяхната платформа свързва квалифицирани учители с възпитаници за провеждането на частни онлайн уроци. Едно от главните преимущества на платформата е, че тя оказва помощ за лесното и бързо намиране на преподавател по стремежи предмет без значение от местонахождението учителите и учениците.

В разработка на платформата досега момчетата са прекарали над 5800 часа и над 180 изявленията с учители, родители и възпитаници. В Научи.бг всеки може да избира всред 200 учители в 16 категории.

Основателите на Научи.бг са избрали точно днешния празник – Деня на националните будители - за формалното отваряне на новата секция от платформата си: портал за събаряне, пазаруване и пласиране на образователни материали, направени от преподаватели за техни сътрудници. Секцията, наречена „ Материали “, съдържа пособия, осведомителни плакати, обобщителни инфографики и редица други потребни запаси, които българските учители могат да смъкват и разпечатат за стените на своята класна стая. Всеки от тях може и да основава и качва такива, като по своя преценка има опция да им сложи цена или да ги показа изцяло гратис.

Повече информация – на Научи.бг и на платформата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР