„Половината от сценаристите на Слави съм ги избирал аз, в

...
„Половината от сценаристите на Слави съм ги избирал аз, в
Коментари Харесай

Любен Дилов-син: Има такъв народ много бързо се отказаха от мажоритарния вот

„ Половината от сценаристите на Слави съм ги избирал аз, в комисия, несъмнено. Мисля, че ще се оправят. Лошото е, че по-бързо от деятел Петър се отметнаха от значимо свое заричане, като дадоха на заден за мажоритарния вот”. Това разяснява в предаването „ Здравей, България” по депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син.

„ Няма да спирам да им го подсещам. Лично съм се подписал в този референдум, персонално съм се надявал да преминем към такава изборна система. Тази спирачка е неприятна”, разяснява още Дилов.

Той изясни, че ГЕРБ са подготвени да поддържат такава концепция, като по този начин двете партии ще имат повече от 126 депутати. „ Слави Трифонов, преди да влезе в политиката, сподели на предходния парламент: „ Вие не зачетохте волята на 3 милиона души, в този момент ще видите какво ще стане!”. Ето какво стана”, разяснява депутатът.

„ Този парламент има блян да се трансформира в Конвент, най-малко от обединенията, които са след първата”, разяснява още депутатът. „ Цялото това говорене е част от този блян. Първият законодателен акт беше основаването на специфична комисия. Не мога да си спомня специфична комисия да е изработила нещо особено. Това са пропагандни актове”, разяснява Дилов.

Според него значимото, което ще се случи през днешния ден, е Планът за възобновяване и развиване. „ Колкото по-бързо създадем това нещо, толкоз по-бързо ще осигурим 12 милиарда лв., които отиват за дребните общини”, съобщи Дилов.

„ Забелязвам предпочитание на сътрудниците за кавга, за реванш. Разбираемо е, може би не са доста удовлетворени от изборните си резултати. Но дружно вършат повече от първата сила”, разяснява още депутатът от ГЕРБ.

Изборът на ръководител на Народно събрание, Дилов дефинира като успешен ход.

Той изясни и закриването на Националния действен щаб. „ Това значи, че непрекъснатите органи на българското опазване на здравето са влезнали в темп и си правят работата. Този щаб беше извънреден”, изясни Дилов.

За първото съвещание на Народното събрание, което се организира в остарялата постройка на Народно събрание, Дилов сподели: „ Чудя се за какво софийската здравна ревизия не ни напише по една санкция на всичките? Вчера в тази дребна зала всички вероятни забрани бяха нарушени. Не е добър пример”, сподели депутатът.

„ Пожелавам на Слави Трифонов бързо излекуване. Той е значим, той е мощен темперамент, командва си хората. По-добре е да бъде в Народно събрание, да има диалог”, съобщи Дилов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР