Половината от седмокласниците не се справят с езиковите задачи с

...
Половината от седмокласниците не се справят с езиковите задачи с
Коментари Харесай

По-високи оценки по математика на изпита след 7-и клас тази година

Половината от седмокласниците не се оправят с езиковите задания с избираем отговор на изпита по Български език и литература, 60% не съумяват да решат тези със свободен отговор, а една четвърт се затрудняват със дилемите за четене с схващане. Това сочи разбор на МОН на резултатите от Националното външно оценяване след 7 клас, които бяха оповестени през вчерашния ден. Средният резултат по български език и литература тази година е 54,60 точки.

В съпоставяне с предходната година има дребен спад с 44 стотни, регистрираха от ведомството. От там се похвалиха обаче със доста по-високи резултати по математика - 42,9 т. или със 7,61 точки повече от предходната година.

Нараства броят на учениците, които имат оптимален брой точки на изпита по български език и литература от 13 на 18, спрямо предходната година. Не по този начин стоят нещата обаче с изпита по математика, там изкаралите оптимален брой точки са намалели съвсем на половина – те са 137, при 262-ма тогава. „

Въпреки това няма район, който да е намалил резултатите си по математика, регистрира шефът на Дирекция " Съдържание на предучилищното и учебното обучение " в МОН Евгения Костадинова.

Над 76 % от седмокласниците сполучливо са се справили със задачата, при която би трябвало да открият качества на двама герои от изучавани творби. Малко над половината възпитаници обаче са били затруднени при тълкуването на откъс от описа " Една българка " на Вазов, сочи още анализът.

На изпита по математика май-много възпитаници – над 77%, са решили 3-та задача, което демонстрира, че седмокласниците са придобили умения да работят с тъждествено равни изрази, регистрираха още от МОН. Близо една трета обаче не се оправят с вероятности, а един от всеки трима възпитаници не умее да намира корен на уравнение и да ползва наученото за неравенства в триъгълник.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР