Половината от пълнолетните български граждани подкрепят идеята за предсрочни парламентарни

...
Половината от пълнолетните български граждани подкрепят идеята за предсрочни парламентарни
Коментари Харесай

Стефан Георгиев: Искането за оставка не е само от жълтите павета и „Орлов мост“

Половината от пълнолетните български жители поддържат концепцията за предварителни парламентарни избори - това демонстрират данните от национално представително изследване на Агенция " Афис ", извършено в интервала 3-5 август тази година. По телефона са интервюирани 1200 пълнолетни български жители.
„ Афис “: Половината българи желаят предварителни парламентарни избори Повечето считат, че митингите са подбудени от всеобщото неодобрение от цялостното ръководство на страната
Социологът Стефан Георгиев уточни, че съгласно данните аргументите за митингите може да се разделят на две дребни групи. Едните са аргументи, свързани с властта, а другите са външни фактори.

„ Видно от проучването е, че доста от българските жители настояват, че има доста корупция по високите етажи на властта. 52% са показали преди всичко обаче общото неодобрение от политиката “, изясни Стефан Георгиев в предаването „ Тази заран “.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите му доста разнообразни обществени и демографски групи в обществото се сплотяват към тези аргументи.

50% от пълнолетните българи желаят нови избори, а на противоположния полюс е опазване на кабинета в тази настройка, означи още социологът.

„ Хората, които гласоподават обичайно за ръководещата коалиция, в действителност не са толкоз мобилизирани. Сред тях също има значителен дял, които избират нови избори “, уточни той.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Често се употребява аргументът, че митингът е единствено в София и на няколко други места, и че настояването за оставка е единствено от жълтите павета и „ Орлов мост “. Данните обаче са красноречиви – на практика във всички видове обитаеми места в страната имаме доста забележителен дял от хора, които също желаят оставка и нови избори, изясни още социологът Стефан Георгиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР