Половината от населението на Китай на възраст от 65 до

...
Половината от населението на Китай на възраст от 65 до
Коментари Харесай

Половината от населението на Китай на възраст между 65 и 69 г. използва смарфони

Половината от популацията на Китай на възраст от 65 до 69 години са консуматори на смарт телефони, сочат резултатите от изследване, оповестено на Националния конгрес за популацията и развиването и представено от Радио Китай. Проучването е извършено взаимно от Китайския проучвателен център за популацията и развиването, Китайската асоциация за фамилно обмисляне и Националния проучвателен център за развиване към Пекинския университет. Резултатите са на база събраните данни за повече от 17 000 жители на възраст 65 и повече години в 26 района на страната. 

Според изследването 31,2 % от възрастовата група от 70 до 79 години и 1,3 % от възрастовата група на 100 и повече години употребяват смарт телефони. Най-използвани са услугите за чат и известия, следвани от стратегиите за разпространяване на вести и видео.

Хъ Дан, началник на Китайския проучвателен център за популацията и развиването, съобщи, че макар напредналата възраст, огромна част от участниците в изследването демонстрират откровен възторг и интерес към новите технологии.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР