Половината от хората в Северна Македония не планират да ходят

...
Половината от хората в Северна Македония не планират да ходят
Коментари Харесай

Половината македонци няма да ходят на почивка това лято

Половината от хората в Северна Македония не възнамеряват да вървят на отмора това лято, демонстрира изследване на Института за политически проучвания в Скопие.
47,1% от интервюираните споделят, че не възнамеряват да почиват през лятото тази година, а 33,7% споделят, че ще отидат на отмора.
32,9% от тези, които ще почиват през лятото, споделят, че ще го създадат в Северна Македония, до момента в който 28,8% - в чужбина.
9% ще почиват в Охрид, 7% възнамеряват отмора в Гърция, 4,2% в Албания, 2,3% в Турция и Дойран и 2,1% в Струга.
Предвид коронавирусната рецесия 46,8 на 100 от жителите споделят, че няма да имат пари да отидат на отмора тази година, до момента в който 34,9 на 100 имат вяра, че ще намерят финансови средства за лятната почивка, предава МИА.
60,8% от интервюираните няма да отидат на отмора, в случай че ограниченията за обществена отдалеченост и носенето на маски към момента би трябвало да се съблюдават. 78,6% считат, че не биха отишли на отмора, в случай че след завръщането им би трябвало да преминат през карантина в Македония, до момента в който 11,6% споделят, че даже това не би им попречило да почиват през лятото.
52,1% не възнамеряват да пътуват с рейс или аероплан на отмора това лято, до момента в който 26,4% споделят, че са подготвени за това.
Проучването се е провело по телефона в интервала 13-14 май измежду представителна извадка от 1108 респонденти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР