Половината от германското население вече е получило поне една доза

...
Половината от германското население вече е получило поне една доза
Коментари Харесай

Над половината от населението на Германия вече с поне една доза ваксина срещу COVID-19

Половината от немското население към този момент е получило най-малко една доза ваксина против ковид. Това заяви немският министър на опазването на здравето Йенс Шпан, представен от ДПА.

Обявлението на Шпан пристигна на фона на възходящите опасения по отношение на делта разновидността на болестта, разпознат за първи път в Индия. Към днешна дата той е оказало едва влияние в Германия, само че в този момент е доминиращ във Англия.

Около 41,5 млн. души в Германия, което се равнява на 50,1% от цялото население, са получили първата си имунизация, посочи Шпан. Втора доза ваксина са получили 29,6% от популацията.

Въпреки че данните от формалния орган за надзор на заболяването, Институтът " Роберт Кох ", демонстрират забележителен спад на новозаразените до 1 076 души през последните 24 часа по отношение на 2 440 преди седмица, като коефициентът на инфекциозност е бил 0,72, здравните управляващи предизвестиха против по-нататъшно разхлабване на ограничаващите ограничения.

Франк Улрих Монтгомери, немският доктор, който е ръководител на Световната здравна асоциация, допусна, че рестриктивните мерки се отстраняват прекомерно бързо, а министърът на опазването на здравето на Бавария Клаус Холецчек прикани за " най-голяма зоркост ".

Хелге Браун, началник на кабинета на канцлера Ангела Меркел, би паника за делта разновидността.

" Най-голямата задача се крие в предотвратяването на още по-инфекциозния вид на делта, който се популяризира бързо в Германия ", сподели той, призовавайки за нараснало внимание, до момента в който всички не получат имунизация

Според данните на RKI, 6,2% от коронавирусните инфекции са приписани на този вид през седмицата до 6 юни, спрямо 3,7% през миналата седмица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР