Половината от домовете в залетите от потопа села Каравелово и

...
Половината от домовете в залетите от потопа села Каравелово и
Коментари Харесай

Половината от хората в пострадалите села Каравелово и Богдан продължават да нямат вода

Половината от домовете в залетите от потопа села Каравелово и Богдан остават без питейна вода. В 40 % от къщите на хората към този момент 20 ден чешмите са пресъхнали. На този декор към момента не е почнало обследването на рисковите къщи. Комисията, която през вчерашния ден трябваше да обиколи засегнатите села в Карловско ще стартира работа едвам към края на седмицата. 

Според Николай Цветков, зам.-кмет на община Карлово, в част от Каравелово част от водоснабдяването е възобновено, само че към момента има отнесени водопроводи. " Има и спукани, непрекъснато има повреди в частите с вода. Надявам се да почистим дворовете и улиците да бъдат почистени в период ", уточни той пред NOVA NEWS. И добави, че специалист инженер в границите на 10 дни ще направи оглед на къщите и ще направи умозаключение дали са годни за обитаване. 

Баба Мария споделя, че без вода е доста мъчно - няма посуда за чиста вода. " Водата е нужна за всичко и не можем да си позволим питейната вода да се употребява за битови потребности. Не ядем готвена храна. Перем се по метод, по който ни разрешава съвестта - щерка ни взема облеклата. Водата, която употребяват не е чиста, мътна е и с пясък ", съобщи тя. 

Раздава се вода съгласно членовете на фамилията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР