Половината от българите смятат, че поскъпването на цените е с

...
Половината от българите смятат, че поскъпването на цените е с
Коментари Харесай

Тренд: Най-големият проблем на българина е поскъпването, то бие К-19, корупцията и съд. реформа

Половината от българите считат, че повишаване то на цени те е с над 20%. Овладяването им е първият проблем, с който предпочитано би трябвало да се заеме държавното управление на Кирил Петков, демонстрират данни от изследване на " Тренд " по поръчка на в. " 24 часа " измежду 1004 души.

На въпрос с авансово заложени варианти точно това е казусът с голяма преднина пред всички останали  (58%). Второто място се дели от преодоляването на пандемията от COVID-19 и ограничения против корупцията с по 15%. Съдебната промяна остава на 4-то място с 4%.

Тествана е и оценката на респондентите за това с какъв брой са се повишили цени те на стоките, които нормално пазарят.

Половината от тях (50%) декларират, че повишаване то на цени те е с над 20%. Близо една трета (30%) са на мнение, че повишението е сред 10 и 20%. Опцията, че повишаване то е сред 5 и 10% е посочена от една десета от запитаните, а единствено 1% декларират, че покачването на цени те е под 5%.

Зададен е и отворен въпрос (без авансово заложени опции) към респондентите да посочат кой съгласно тях е най-големият проблем пред България сега.

Като открояващ се водач се обрисува казусът с високите цени (44 процентни пункта) с три пъти повече посочвания от втория – пандемията от COVID-19 (12 процентни пункта).

На трето място се подрежда корупцията с 11 процентни пункта. По-надолу не престават да преобладават обществените проблеми – повишение на приходите, обедняването и опазването на здравето.

Данните са от изследване на „ Тренд “ по поръчка на вестник " 24 часа ", отдадено на настройките на българите по отношение на главните институции, партии и настоящи проблеми. Изследването е осъществено в интервала сред 12 и 19 януари 2022 година посредством директно полустандартизирано изявление " лице в лице " посредством таблет измежду 1004 души на възраст 18+.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР