Половината от българите са предприели мерки в последните пет години

...
Половината от българите са предприели мерки в последните пет години
Коментари Харесай

Половината българи са предприели мерки в последните пет години за намаляване на потреблението на енергия

Половината от българите са подхванали ограничения в последните пет години за понижаване на потреблението на сила, като множеството (62 на сто) от тези, които не са го създали, показват като причина финансови усложнения. Това демонстрират данните от изследване на Европейски Съюз, показано през днешния ден от Европейската комисия, съобщи Българска телеграфна агенция.

За съпоставяне, в Европейски Съюз 54 на 100 от жителите не са взели такива ограничения, като най-честата причина са финансови компликации или това, че не са притежатели на населявания парцел. Общо 77 на 100 от жителите на Европейски Съюз и 57 на 100 от българите са трансформирали навиците си за ползване на сила вкъщи в последните години, 55 на 100 - при пътешестване (42 на 100 у нас).

Най-често българите (70 на сто) и останалите в Европейски Съюз (53 на сто) чакат европейски ограничения за подкрепяне на енергийно бедните фамилии и обезпечаване на опция да създават сила сами (50 на 100 в Европейски Съюз и 47 на 100 у нас). Според 62 на 100 от хората в Европейски Съюз (50 на 100 в България) ограниченията в енергетиката, свързани с опазването на околната среда, би трябвало да бъдат в региона на възобновимите източници.

Половината от жителите на Европейски Съюз и 45 на 100 от българите споделят, че при покупка на електроуред се водят от етикета за енергийна успеваемост. Повечето участници в допитването показват измежду най-важните ограничения в региона на енергетиката за идващите пет години обезпечаването на налични цени, понижаване на потреблението, повишение на европейската енергийна самостоятелност и насочването към нови технологии за произвеждане на сила.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР