Половината от анкетираните гърци, или 51%, смятат, че е ход

...
Половината от анкетираните гърци, или 51%, смятат, че е ход
Коментари Харесай

Анкета: Всеки втори грък не одобрява Преспанското споразумение

Половината от интервюираните гърци, или 51%, считат, че е ход в неверната посока, а 36,8% - в вярната посока. Това демонстрират резултатите от изследване на публичното мнение, извършено от организация „ About people “ за гръцкия информативен портал " News247.
В анкета за гръцката външна политика, с акцент върху връзките с Турция, респондентите също били помолени да изразят своите визии по отношение на Преспанското съглашение, т.е. дали то е в вярната или неверната посока, две години след утвърждението му от гръцкия парламент на 25 януари 2019 година От интервюираните 36,8% са декларирали, че договорката е била в вярната посока, като болшинството от тях, седем от 10, на последните избори са дали своят вот за и 23,4% за Нова народна власт.
 Османи: С Гърция имаме три меморандума, с България подчертаваме на Плана за деяние Османи: С Гърция имаме три меморандума, с България подчертаваме на Плана за деяние
Подкрепата от Гърция продължава, съобщи министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи за МИА след първото си публично...
От тези 51%, които считат, че договорката е била в неверна посока, седем от 10 или 67,6% на последните избори са дали своят вот за, 23,1% за СИРИЗА и 56,9% са дали своят вот за друга партия.
Останалите 12,2% на съответния въпрос по отношение на Преспанското съглашение са избрали опцията „ Не знам/не желая да отговоря “.
Анкетата е извършена на 27 и 28 януари с присъединяване на 928 лица с право на глас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР