Половината общински съвет в малкия град били или роднини, или

...
Половината общински съвет в малкия град били или роднини, или
Коментари Харесай

И брат на адвокат на Миню Стайков издирван за разбитата цигарена фабрика в Карнобат

Половината общински съвет в дребния град били или родственици, или чиновници на задържания предприемач
Алекси Атанасов Трифонов, който е брат на юрист Красимир Трифонов, е търсен и сега за незаконното произвеждане на цигари в Карнобат, оповестяват проверяващи.

Старата мандра в града, която е благосъстоятелност на сина на кмета Георги Димитров, бе един от 5-те завода за подправени цигари, разрушени от Министерство на вътрешните работи преди година.

От 5 септември в ареста е притежателят на “СИС индъстрийс ” ООД Миню Стайков. Специализираната прокуратура го притегли под наказателна отговорност за присъединяване в незаконна група за произвеждане и продажба на акцизни артикули без бандерол, данъчни закононарушения и пране на пари.

Името на търсения Алекси Трифонов, който се води надзирател в разрушената фабрика в Карнобат, изплува, откакто в петък “Правен свят ” освети опит на брат му
да фалшифицира документи.

Адвокат Красимир Атанасов Трифонов е опитал да попречи на второто следствие, което Специализираната прокуратура води против Миню Стайков. Според уеб страницата против юриста, който е и общински консултант в Карнобат, са били събрани доказателства, че съзнателно е антидатирал документи, с цел да показа като своя адвокатска фирма офис на компания на Миню Стайков в Карнобат, където при обиските са открити значими доказателства.

Обявеният за търсене брат Алекси Трифонов е считан от проверяващите за едно от главните настоящи лица в проведената незаконна група, която се е занимавала с нелегално произвеждане и разпространяване на цигари.
Братът юрист до 2013 година е притежател и шеф на две еднолични сдружения - “Консулт Табако 2011 ” и “Консулт Табако 2012 ”. Имената на компаниите подсказват, че юристът най-вероятно се е занимавал с тютюневи произведения.

Днес Красимир Трифонов е съучастник и с майката на предприемача Стайков - Станка Стайкова, в сдружението “Нет Акуизишън ” АД, което е най-големият съучастник в “СИС Индъстрийс ” ООД, основана от Миню Стайков.

Разследващите откриват два забавни обстоятелството към хората, с които задържаният предприемач е построил своята конструкция.

Първият факт е, че съществува нещо като “сицилианска ” връзка - родственици на подчинени на Миню Стайков вземат участие в мрежи от компании.

Вторият факт е, че огромна част от околните му сътрудници вземат участие като общински съветници в локалната власт в разнообразни общини.

Проверка в Карнобат да вземем за пример е открила, че от 21 общински съветници половината са родственици или чиновници на Стайков. Адвокат Красимир Трифонов е общински консултант на Вътрешна македонска революционна организация.

Друг юрист на задържания предприемач - Станислав Коев, също е общински консултант, само че в Казанлък. Той неотдавна бе засечен да ловува със съдии от Върховния административен съд в частното ловно стопанство на Миню Стайков - “Кабата ”. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР