Половината коли, които са регистрирани у нас, няма да могат

...
Половината коли, които са регистрирани у нас, няма да могат
Коментари Харесай

Европа не пуска по пътищата си половината ни коли


Половината коли, които са регистрирани у нас, няма да могат да се движат в най-малко 50 града в Европа. Това са към 2 милиона автомобила, които нямат катализатори, замърсяват въздуха и не дават отговор на никакви модерни евростандарти, написа "Монитор ".

Българските водачи няма да могат да пътуват с трошките си в едни от най-посещаваните европейски дестинации като Париж, Мадрид, Атина, Брюксел, Антверпен, Гент, Мехелен, Щутгарт, Лион и други Там с изключение на старите коли в част от градовете са неразрешени и дизеловите коли. Според статистиката на „ Пътна полиция “ най-вече са колите у нас, които са на възраст над 20 години – 1,8 млн. Това ще рече, че те са били създадени към 1996 година, когато и влизат първите возила с катализатори в Източна Европа.

Така сметката демонстрира, че 1,8 млн. автомобила в никакъв случай не са имали катализатори. Останалите пък са дизелови, които към този момент са неразрешени в редица европейски градове или просто не дават отговор на никакви евростандарти. "Движението на по-стари коли не се не разрешава от самата страна, а от общината на съответния град. Така редица общини взеха решение да не позволяват на територията си по-стари коли, каквито са главно в България, с цел да не замърсяват въздуха. Особено огромни санкции не са планувани, защото има пропусквателни пунктове и колите просто не се позволяват. Ако въпреки всичко обаче някой успее да пробие, то го чака глоба от 100 до 1000 евро за множеството европейски градове ", обясниха интернационалните специалисти, занимаващи се със законодателството, касаещо българските водачи в чужбина.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР