Половината фирми в Югоизточна Европа ще отложат или отменят нови

...
Половината фирми в Югоизточна Европа ще отложат или отменят нови
Коментари Харесай

Половината компании в Югоизточна Европа отлагат плановете за наемане на нови служители

Половината компании в Югоизточна Европа ще отсрочат или анулират нови назначения поради въздействието на бизнеса на COVID-19, показва  изследване на водещата световна компания в региона на работната мощ ManpowerGroup. В анкетата са взели участие 1138 мениджъри от България, Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения и Турция.

Над 30% от бизнес мениджърите в Югоизточна Европа считат, че няма да е допустимо бизнесът да се върне към естественото си положение в границите на идващите 6 до 12 месеца и множеството компании ще отсрочат или прекратят новите назначения през идващите месеци.  Нагласите са свързани с краткосрочния блян на шефовете е да понижат разноските и да преразгледат и приспособяват своите бизнес модели, с цел да преодолеят най-критичния интервал. В дълготраен проект вложенията в стратегическо водачество ще бъдат от основно значение за развиването и триумфа на фирмите след епидемията.

„ Изследването демонстрира увеличаващ се фокус върху задържането на гении и използването на тактики за развиване на уменията и повишение на квалификацията на чиновниците “, разяснява Иван Шербанов, действен шеф на ManpowerGroup България.

Около 40% от бизнес ръководителите чакат възобновяване да отнеме сред 1 и 6 месеца, а 15% от тях – повече от година. За да останат конкурентоспособни, фирмите ще понижат разноските и ще преразгледат и приспособяват своите бизнес модели най-вече посредством краткосрочни ограничения, с цел да се оправят с най-тежкия интервал. За организациите с по-малко от 10 чиновници и с световно наличие намаляването на разноските е най-важно, а дейностите, свързани с преразглеждането и адаптирането на бизнес моделите, са приоритет за фирмите с 10-49 чиновници, за огромните компании с 250+ чиновници и тези с районно наличие.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР