Половината човечество е с нарушен поради пандемията сън. Повече от

...
Половината човечество е с нарушен поради пандемията сън. Повече от
Коментари Харесай

Половината от хората по света са с нарушен сън заради пандемията

Половината човечество е с нарушен заради пандемията сън. Повече от 6 на всеки 10 души по света страдат от неприятен сън по време на Коронавирус пандемията, демонстрират нови проучвания.

Проучването, включващо 79 страни по света, разкрива, че 56,5% от хората са изпитали някакъв тип нарушаване на съня по време на пандемията.
 Как да подобрим съня вкъщи? Как да подобрим съня вкъщи?
Как въздейства върху нас положителният първокласен сън? - усъвършенства способността за учене, работа и решение на проблеми; - намалява кръвното наля...

Почти 2/3 от интервюираните се срещат с модел на „ по-късен сън “, който е обвързван на съня или времето, прекарано в леглото, само че по-късно лягане и увеличение на кошмарите и сънливостта.

Втората най-честа смяна в модела на съня, изпитвана от един на всеки пет души, е моделът „ липсващ и фрагментиран сън “. Учените споделят, че тези хора си лягат по-късно и прекарват по-кратко време в леглото, пробвайки се да заспят - всъщност сънят им е стеснен, с по-ниско качество и е по-малко евентуално да го компенсират с сънливост. Жените са по-склонни да изпитват това нарушаване, в сравнение с мъжете, демонстрират резултатите, за които оповестява " Стъди Файндс ".

Около един на всеки 10 души оповестяват за нарушаване на съня поради, което е обвързвано с по-малка възможност да бъдат наети на работа и по-голям стрес в фамилията.

„ Като цяло нарушаванията на съня са се засилили, като 56,5 % от нашата извадка оповестява за клинични равнища на признаци на бодърствуване по време на пандемията “, споделя доктор Меган Петров, помощник в Колежа по сестрински и здравни нововъведения в Държавния университет в Аризона. „ Сънят е основна част от живота, тъкмо като въздуха, водата и храната. Вашето здраве и действие са компрометирани, когато качеството на въздуха, който дишате, водата, която пиете, и храната, която ядете, са неприятни. Такъв е и казусът, в случай че сънят ви е фалшив и непълен като дълготрайност. "

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР