Половин литър фреш от моркови, изпит на екс от Ути

...
Половин литър фреш от моркови, изпит на екс от Ути
Коментари Харесай

Фреш от моркови вкара в болница Ути Бъчваров

Половин литър фреш от моркови, изпит на екс от Ути Бъчваров, едвам не лиши живота на известния готвач и артист след получена тежка алергична реакция. Заради кулинарния случай, случил се преди няколко години, Бъчваров към този момент употребява моркови единствено след термична обработка, или овкусени с оцет и олио като част от салата и туршия.

Като част от екипа на починалия Димитър Цонев в предаване по Българска национална телевизия, Ути трябвало да показа потребните свойства на моркова пред аудиторията на публичната телевизия. За да не остава зян, изцедения в ефир половин литър свеж сок от моркови бил обхванат от Ути.

„ Минути по-късно, когато отидох в гримьорната, не можах да се позная в огледалото. Целия бях издут, имах мощно раздразнение на носа и очите, които безусловно бяха станали с размера на ябълки. Веднага ме откараха във Военна болница. Там прекарах цяла седмица на системи на легло, до момента в който се възстановя изцяло. Оказа се, че съм получил анафилаксия – алергична реакция, която се появява ненадейно.

Лекарите бързо откриха, че положението ми се дължи на огромното количество моркови, които съм консумирал – характерните протеини в тях са провокирали доста тежка хранителната алергия. Оттогава доста внимавам с морковите, макар, че са извънредно потребни за зрението и поддържането на имунната система “, споделя Ути Бъчваров.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР