Половин година след като компанията Gulfstream Aerospace прекрати производството на

...
Половин година след като компанията Gulfstream Aerospace прекрати производството на
Коментари Харесай

Най-луксозният самолет получи сертификат за производство

Половин година откакто компанията Gulfstream Aerospace приключи производството на своя бизнес модел G450, тя получи документ от Федералната авиационна администрация (FAA) за произвеждане на идващия модел G500. Това дава право на авиопроизводителя да стартира доставка на този модел самолети на своите клиенти. Първата такава е планувана за четвъртото тримесечие на настоящата година.

Новият модел ще лети по-надалеч и по-бързо от предшественика си. G500 ще изминава 9630 км без спиране против 7960 км от предшественика си.

Най-новият модел бизнес джет е разчетен на 19 пасажери. Разстоянието от Хонг Конг до Москва може да измине за 8.33 часа.

От Gulfstream натъртват на обстоятелството, че G500 е първият модел цивилен аероплан сертифициран за потребление на система за необятен взор – Enhanced Vision System. Наличието на такава система покачва сигурността на полетите и ситуационната осведоменост на водачите. EVS съставлява инфрачервено изображение на пистата, методите към пистата. Системата е изключително потребна при нощни полети и при влошени метеорологични условия.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР