Половин час качествено време на ден, прекарано с детето в

...
Половин час качествено време на ден, прекарано с детето в
Коментари Харесай

Рецептата за щастливо детство и сигурна връзка с родителите на Марти и Дени от „За детето“

Половин час качествено време дневно, прекарано с детето в игри, четене или подготвяне на вечеря дружно са задоволителни за здравословната връзка в фамилията.

„ Не е толкоз значимо количеството, колкото качеството. 20 минути дневно умишлено отделено време са доста по-ценни от часовете, които прекарваме дружно в колата до градината или учебното заведение, или с цел да вършим други задания, “ споделя Деница Дамянова, логопед и психомоторен терапевт.

Единственото изискване е родителят да участва тук и в този момент – без да се разсейва от устройства, екрани или мисли за дилемите, които му предстоят.

Това от една страна е успокояващо за всички родители, които постоянно изпитват скрупули, че не прекарват задоволително време с децата си, а от друга – прелестен метод самите ние да станем по-осъзнати като родители и да присъстваме както физически, по този начин и с мисълта си в съответния миг.

Деница от дребна знае, че когато порасне ще работи с деца. Преди няколко години основава– пространство, което събира разнообразни експерти, тъй че да окажат поддръжка на цялото семейство.

Любовта към децата и работата с тях я среща с Мартина Колева, също психомоторен терапевт.

Разговаряме с тях в границите на плана ни с Dr. Oetker - фамилната компания с над 130 годишна история. Мисията на Dr. Oetker е да предлага артикули, които ни оказват помощ да споделяме вкусни моменти вкъщи. Да направи света по-щастливо място хапка по хапка, парче по парче или лъжичка по лъжичка.



В рамките на този план ви срещаме с хора, които с житейския и професионалния си образец демонстрират какво голямо значение имат „ дребните “ стъпки, които вършим със сърцето, гения и отдадеността си. В навечерието на Великден ще приказваме за вратата към положителното, която отварят дребните жестове за другите. И за светлината, която хвърлят върху бъдещето ни спомените от кухните на нашето детство.

„ Готвенето в действителност е една чудесна сензорна игра, в случай че родителят, несъмнено, разреши на детето да мачка, меси и маже. Важно е родителят да има съзнанието, че ще стане огромна неразбория, или да приготви пространството, тъй че да му е умерено, само че в това време да даде опция на детето да опитва и опитва. Първите 1-2 пъти, до момента в който се пробва да счупи яйце, доста евентуално е да се наложи да подготвите малко повече яйца, в сравнение с са в рецептата, “ смее се Мартина, а Деница добавя, че даже в бъркотията има изгоди и детето може да се научи да почиства и прибира след себе си.

“Споделеното готвене може да е доста сплотяващо в края на деня, когато цялото семейство взе участие в това да се подготви вечеря или сутринта да се направи закуска, “ споделя Мартина и добавя, че някои от най-хубавите мемоари от детството ѝ са свързани точно с времето, когато с баба ѝ приготвяли питка дружно.

Dr. Oetker е безапелационен синоним на домакински уют, вкусни печива, сигурност, любов, семейство и щипка носталгия.

От основаването си досега Dr. Oetker концентрира работата си към “малките “ неща, които ни свързват и събират, които ни вършат семейство точно в онази част от вкъщи. Кухнята е това магическо място, в което обичаната торта не е просто десерт, а и жест на грижа за другия. Малко парченце обич и внимание, даващо храна освен за тялото, само че и за душата на обичаните хора.

През идните седмици, екипът на BoulevardBulgaria.bg u Dr. Oetker ще ви срещне с 4 светли истории. Няколко „ дребни “ индивида с огромни каузи и значение в живота на други. Хора, които не търсят гласност непременно, а малко по малко, настойчиво се борят за своята идея. Помагат, поддържат, образоват. Съвременни будители, които с дребни каузи трансформират непознатите светове, към по-добро, вдъхват кураж или просто ни карат да се усмихваме.

Семейният бранд, носещ името на доктор Аугуст Йоткер, е виновен за единствената по рода си, със своя бакпулвер (от немски „ прахуляк за печене “). Д-р Йоткер съумява освен да формулира точното съответствие на съставките, само че и да сътвори примес, която може да се съхранява в домашни условия. Набухвателят за сладкиши на Dr. Oetker е гаранция за приготвянето на апетитни десерти, които събират цялото семейство към масата, от 1891 година насам.

Разбира се, триумфът на марката не завършва с бакпулвера. Следват ванилената захар, маята, небезизвестният Crème Ole, овесените каши Vitalis, специфичният пудинг за бисквитена торта и други артикули, които свързваме с най-интимните, най-топлите и най-уютни моменти вкъщи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР