Положително становище за бюджета на План – сметка Чистота“ даде

...
Положително становище за бюджета на План – сметка Чистота“ даде
Коментари Харесай

47 млн. лева ще харчи Варна за чистота през 2024 годината | 15.5 млн. лева са за сметосъбиране и сметоизвозване

Положително мнение за бюджета на План – сметка „ Чистота “ даде комисията по благоустройство и комунални действия към локалния парламент, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Съветниците пропуснаха разискванията по проекта, тъй като се концентрираха върху общинската финансова стратегия, с която двата документа бяха препоръчани за разглеждане в една точка. Членовете на комисията дадоха единодушие за преустановяване на двучасови диспути, след което осъзнаха, че не са разисквали тематиката с План - сметка " Чистота ". В последна сметка, с цел да спазят правилника, пристъпиха към гласоподаване. Решението получи утвърждение с осем гласа " за ", два гласа " срещу " и 4 " въздържал се ".

Очакваните доходи са в размер на 47 млн. лв.. От тях 5.5 млн. лв. са временен излишък, а 41.5 млн. лв. се чака да влязат от такса битови боклуци.

Заложени са близо 15.5 млн. лв. за сметосъбиране и сметоизвозване . Основната част са за събиране на битови боклуци и превозването им до цех за преправка. За неутрализиране, оползотворяване и преработване на битовите боклуци са заложени 17.8 млн. лв..

За разчистване и поддържане чистотата на териториите, предопределени за публично прилагане има планувани 13.7 млн. лв.. От тях 6.8 млн. лв. са за ръчно и механизирано разчистване на улични платна, спирки, площади, тротоари, подлези, пешеходни зони, алеи, детски и спортни площадки, междублокови пространства и други. Парите са също за миене с автоцистерна с маркуч или дюзи на улици, площади, тротоари, спирки на градски превоз и други.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР