Положително е, че и се присъединиха към разговорите. Общо е

...
Положително е, че и се присъединиха към разговорите. Общо е
Коментари Харесай

Лилков и Контрера: Идеята за временен председател на СОС е единствена на масата, на 25-и трябва да намерим решение

Положително е, че и се причислиха към диалозите. Общо е мнението, че на 25-и би трябвало да намерим решение. Това сподели общинският консултант от " Синя София " Вили Лилков след днешната среща в Столичния общински съвет във връзка рецесията с избора на ръководител на СОС, съобщи кореспондент на.

Повторихме нашите оферти – а те са избор на краткотраен ръководител до приемането на бюджета, структуриране на непрекъснатите комисии на Общинския съвет на паритетен принцип според от представителството на всяка политическа мощ в Общинския съвет, кметът да внесе стратегия за ръководство, промени и конструкция на общинската администрация. Общинският съвет да стартира работа по правене на оперативната стратегия и да стартираме към този момент да отхвърляме работата, която се е натрупала като преписки и отчети към Общинския съвет и кметът да стартира да дава отговор на обичайните въпроси на жители и на общински съветници, съобщи Лилков.

Времето до приемането на бюджета, след което краткотрайният ръководител ще подаде оставка, ще даде опция на политическите сили да продължат договарянията за вероятно сформиране на съдружно болшинство, което да поеме ръководството на столицата, добави той.

Това е рамката, в която би трябвало да влезем, защото сега е очевидно, че съдружно съглашение не може да бъде реализирано. Това е нашето предложение – на " Синя София " и на Карлос Контрера, уточни Вили Лилков.

В отговор на въпрос общинският консултант посочи, че предлагането за ротационно председателство е отхвърлено от множеството от политическите сили.

За мен е позитивно, че диалозите не престават, тъй като можеше да се случи противоположното, сподели общинският консултант от Карлос Контрера.

Категорично не изключвам никоя от политическите сили от диалозите. Отново ще поканим сътрудниците и от, и от " ". Надяваме се в четвъртък или в петък още веднъж да имаме среща, на която кметът даде обещание да запознае общинските съветници с докладите и предвижданията за бюджета, което ще бъде извънредно потребно, разясни Контрера.

По силата на събитията концепцията за краткотраен ръководител остава единствена сега на масата. Не можем да разсъждаваме за нещо по-дългосрочно, защото политическата конюнктура е такава. За нас е извънредно значимо редом да водим и диалога за непрекъснатите комисии, с цел да не се окажат те различен огромен проблем. Смятам, че в последна сметка разсъдъкът ще надделее. На 25-и би трябвало да излезем с решение, тъй като другояче Общинският съвет се трансформира в нещо като фарс, което не е добре за града, сподели още общинският консултант от.

Вили Лилков предизвести, че след 13 февруари, когато ще са минали три месеца от старта на работата на Столичния общински съвет, стартират да пораждат юридически проблеми. Те ще бъдат задавани като въпроси на Общинския съвет. Не е прелестно да изпаднем в тази обстановка – да се слага под въпрос легитимността на Общинския съвет. Затова призоваваме всички политически сили да поемат отговорност и да намерим решение до 25 януари, съобщи Лилков.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР