Положителните за COVID-19, но без симптоми в Англия вече няма

...
Положителните за COVID-19, но без симптоми в Англия вече няма
Коментари Харесай

Англия премахва PCR тестовете за безсимптомните с COVID-19 |

Положителните за COVID-19, само че без признаци в Англия към този момент няма да са длъжни да си вършат PCR тест, с цел да потвърдят, че са инфектирани с ковид. Промяната е краткотрайна и въведена от Здравноосигурителната организация в страната поради масовото разпространяване на вируса в страната и с претекста, че бързите проби са точни.

Увеличаването на случаите на разновидността Омикрон докара до дълги опашки от чакащи да резервират място за следващ PCR. Капацитетът на Англия за дневен брой проби надвишава 800 000, само че лабораториите приближиха лимита си през декември. На 23 декември бяха направени 622 948 теста. На 28-и броят им беше 630 768, отбелязва Би Би Си. Желаещите се усилиха през първата седмица на 2022 година до 698 502 тествани на 6 януари и 613 496 в неделя, 9 януари.

Надеждата е, че с отпадането на условието за PCR към безсимптомните инфектирани натискът към лабораториите ще намалее, което ще усъвършенства достъпа както на хората със признаци, по този начин и на здравните експерти и работещи в други основни сфери, при които се изисква регулярно тестване. В понеделник стартира всекидневното тестване на работещи в хранителната промишленост, превоза и граничните служби. Тогава PCR проби бяха направени на 100 хиляди души.



Тези, които имат един от следните три Коронавирус признака: висока температура, новопоявила се продължителна кашлица и загуба или смяна на обонянието или усета - ще продължат да вършат PCR проби, прецизира държавното управление.

Миналия вторник 218,724 души бяха регистрирани с ковид във Англия, само че в понеделник броят им понижа до 142 224 нови случая.

Обявявайки краткотрайната мярка, здравната работа увери, че бързите проби са ефикасни в над 80% от случаите и откриват инфектираните с огромен вирусен товар, които е по-вероятно да заразят други хора. На всеки 10 000 бързи теста по-малко от три дават подправено позитивни резултати, акцентират оттова.

Изискването за удостоверение с PCR тест за безсимптомните отпадна и в интервала януари-март 2021 година, когато още веднъж имаше всеобщо разпространяване на вируса.

Хората с позитивен бърз тест без признаци ще би трябвало да се самоизолират за до 10 дни, само че могат да пресечен карантината си по-рано при два негативни бързи теста, направени през 24 часа, на шести я и на седмия ден.

Промените, които по-рано към този момент бяха въведени в Уелс, Северна Ирландия и Шотландия, не се отнасят за хора със признаци. Те ще би трябвало да запазят час за следващ PCR тест.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР