Положителни са резултатите за COVID-19 на повторно изследваните мъж на

...
Положителни са резултатите за COVID-19 на повторно изследваните мъж на
Коментари Харесай

Четирима с коронавирус и в България

Положителни са резултатите за COVID-19 на наново изследваните мъж на 27 години от Плевен и жена на 75 години от Габрово. От откритите общо 70 контактни лица (24 контактни лица на мъжа от Плевен и 46 лица – контактни на дамата от Габрово) са взети и изследвани проби. В разследване на това са доказани още два случая на COVID-19:В Плевен позитивен резултат има тестът на 61-годишен мъж, който е пациент на Клиниката по пулмология и фтизиатрия в университетската болница. Мъжът е бил контактен на 27-годишния пациент, открит по-рано. В Габрово позитивен резултат има при лице от медицинския личен състав – също жена. Това стана ясно на ексклузивен брифинг на Националния действен щаб.Това написа в оповестеното прессъобщение на уеб страницата на Министерството на здравеопазването.
„ Издирени и изследвани са всички контактни лица на четиримата по първа линия. В момента тече установяването на втората линия контактни лица, които също ще бъдат подложени на тестване за COVID-19. Целта е както бързото определяне на всички лица и слагането им в изолираност, с цел да се прекъсне веригата на разпространяване, по този начин и да бъде открит така наречен нулев пациент, т.е. лицето, предало болестта на доказаните случаи. "
Това уточни основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Той изясни, че двете лечебни заведения в Габрово и Плевен работят в карантинен режим – в инфекциозните им отделения не се одобряват и не се изписват пациенти. В двете лечебни заведения се реализират строги дезинфекционни ограничения, а достъпът до тях е следен, за което спомагат и органите на Министерство на вътрешните работи. 
Кунчев напомни, че плановите интервенции са анулирани както в двете лечебни заведения, по този начин и на територията на цялата страна със заповед на здравния министър, считано от 6 март. Лечебните заведения не престават да оказват незабавна здравна помощ и да реализират всички неотложни медицински действия.
„ Четиримата пациенти са открити вследствие на разширението на кръга на изследваните лица с такива, които не дават отговор на профила на заболелите от COVID-19. В този смисъл, в България, обстановката съвсем на 100% повтаря тази в множеството европейски страни – като метод на разпространяване и като профил на засегнатите – лица, които са били в болница, и личен състав, работещ в съответното поделение “, уточни още доцент Кунчев.
Областните щабове, образувани в Габрово и Плевен ще получат инструкции от Националния действен щаб и ще им бъдат предоставени напътствията, създадени от китайските здравни управляващи.Засилват се превантивните ограничения за препятстване на вируса на територията на двата града, анулирани са всеобщите мероприятия там. 
Властите приканват жителите да не изпадат в суматоха и да следват напътствията за ограничение на обществените контакти, отбягване на всеобщи мероприятия и поддържане на висока персонална хигиена. 
Председателят на оперативния щаб генерал-майор Мутафчийски заяви, че лечебните заведения в Габрово, Плевен и цялата страна ще открият спомагателни инфекциозни кревати, които да бъдат употребявани за пациенти, при които има подозрение или са с доказани проби за COVID-19.
В Габрово спомагателни кревати ще бъдат разкрити в държавната белодробна болница, като се планува и превръщане на част от хирургичните кревати в инфекциозни. В Плевен спомагателни кревати ще бъдат разкрити в Клиниката по пулмология и фтизиатрия.
В интернационален проект 106 хиляди души са потвърдено инфектирани с ковид. Смъртните случаи са 3600, а възстановилите се след болестта са 60 хиляди души, напомнят от Министерството на здравеопазването.

Своите въпроси по отношение на COVID-19 задавайте на телефонен номер 02 807 87 57
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР