Положителната новина е, че за първи път България има една

...
Положителната новина е, че за първи път България има една
Коментари Харесай

Виктория Василева, ИТН: За първи път България има една консистентна и последователна позиция

Положителната вест е, че за първи път България има една консистентна и поредна позиция по подобен парещ проблем. Това разяснява от коридорите на Народното събрание за предаването " Още от деня " Виктория Василева, зам.-председател на ПГ на Има Такъв Народ.

Трябва да стане пределно ясно, че огромна част от дейностите, които сега се подхващат като военни учения, са планувани доста преди тази ескалация на напрежението, безапелационна е Василева.

Тя разяснява още, че следва чуване на службите на закрито съвещание, с цел да се разиска тематиката дали съществуват опасности пред страната.



Извънредното съвещание на Народното събрание по тематиката НАТО-Русия разяснява и Екатерина Захариева, ГЕРБ-СДС.

Това не е самодейна, а пасивна позиция, разяснява тя по отношение на позицията на Министерски съвет.

Преди това чувахме персонални отзиви - тъй като се оказа, че позицията на премиера на 21 януари е персонална, а не на държавното управление. А той сподели, че ние избираме сами своя геополитически път, изясни Захариева.

Това, което забелязах през днешния ден, е липса на политическа оценка от кабинета или по-скоро може и да я имат, само че бягат да я изразят по някакъв метод, сподели още тя.

Не чухме добър разбор на рисковете пред страната, безапелационна е Захариева.

Темата разяснява и Атанас Славов, зам.-председател на ПГ на Демократична България.

Според него главното в оповестената през днешния ден позиция на Министерски съвет е, че заканите или рисковете ще бъдат посрещнати на първо място с наши лични, национални сили.

Необходимо е увеличение на бюджета за защита на Министерски съвет - преди всичко, с цел да продължи модернизацията на българската войска. Отбраната би трябвало да е приоритет и това е визията на Демократична България в бранш " Отбрана ", изясни Славов.



Инвестициите и в техника, и в човешки запас са извънредно значими в идващите години, акцентира той.

Правителството има визия за промени в бранш " Отбрана ", с цел да можем да посрещнем всички съюзнически задължения по линия на НАТО, а също да сме съответен сътрудник и съдружник в Европейски Съюз, сподели още Славов.

Според него геополитически спор има и той не е занапред, а от 2008 г, когато Русия наруши суверенитета на Грузия, по-късно рецесията с Крим в Украйна. НАТО се пробва да отговори съразмерно на тази опасност за сигурността в целия район, счита Славов.

Вижте повече детайлности във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР