Положителна тенденция в осиновяването на кучета от приюти през 2020

...
Положителна тенденция в осиновяването на кучета от приюти през 2020
Коментари Харесай

Българите осиновили 22.5% повече бездомни кучета, но растат и изоставените

Положителна наклонност в осиновяването на кучета от приюти през 2020 година, само че и тревожната за растеж на изоставените домашни любимци, регистрира отчетът за осъществяването на Националната стратегия за преодоляване на популацията на безстопанствени кучета на територията на България през предходната година, който е признат от държавното управление в сряда.

Според данните осиновените от общо 54 приюта безстопанствени кучета в България са с 22.5% повече по отношение на 2019 година и с над 30% по отношение на 2018 година

Заловени са били 20 432 кучета, от които 5553 броя са осиновени. Най-голям % кучета с нов дом са в областите Бургас, Габрово, Перник, София град, Силистра, Стара Загора и Русе. Отчита се позитивна наклонност за осиновяване на български животни и в чужбина.

В изискванията на разпространяване на пандемията от Covid-19, за миналата година обаче се вижда сериозен растеж в броят на изоставените домашни любимци, най-вече кучета и котки, демонстрира още отчетът.

От държавното управление означават, че има създадена общоприета оперативна процедура за узаконяване при превозване на домашни любимци с комерсиална цел, която е оповестена и налична на уеб страницата на Българската организация по сигурност на храните.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР