Положителна тенденция в борбата с коронавируса у нас – България

...
Положителна тенденция в борбата с коронавируса у нас – България
Коментари Харесай

Щабът: България падна до 20-о място в ЕС по брой заболели от COVID-19

Положителна наклонност в битката с ковид у нас – България е на 20-о място по заболеваемост в Европейския съюз на 14-дневна база. Ваксинацията също протича при огромен интерес.

Това е докладвал министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов по време на работно заседание при премиера в оставка – Бойко Борисов, оповестиха от държавната пресслужба.

„ И в почивния ден през вчерашния ден имаме към 7000 имунизирани, а оня ден отчетохме връх от над 32 000 ваксинирани. В понеделник идват нови над 270 000 ваксини, тъй че зелените коридори да не престават да работят като се извършват и имунизационните етапи “, разпореди Борисов на здравния министър. Той е безапелационен, че всяко количество ваксини, което се доставя у нас, следва да бъде разпределено по най-бързия метод и да бъдат имунизирани искащите.

Борисов даде висока оценка на положителните резултати, реализирани от управляващите в борбата с пандемията, до момента в който при цялостен локдаун и строги ограничения други страни не регистрират сходни данни, се показва още в известието след съвещанието.

„ Това, което ние реализираме, не може да бъде реализирано от огромна част от европейските страни, които са с доста по-висок показател на суровост на ограниченията “, е отбелязал от своя страна министърът на опазването на здравето.

Ангелов е подчертал големия интерес, който се следи при зелените коридори за имунизация против COVID-19.

„ Хубавата вест е, че този месец всеки понеделник идват по 274 000 дози от „ Пфайзер “ и последният ден – на 31 май, ще бъде доставено първото двойно по-голямо количество – 410 000 ваксини. По 36 000 ваксини идват всяка седмица и от „ Модерна “, изброи здравият министър.

Ангелов подчертава, че потребностите на българското общество във връзка с имунизациите са изцяло обезпечени: „ Ако по този начин продължаваме, с този ритъм на имунизация до края на юни страната ни ще има групов имунитет “, добави той.

Премиерът Борисов е изказал признателност към Националния действен щаб, към имунизационния щаб, към лекарите, медицинските екипи и всички чиновници на първа линия в битката с пандемията, тъй като с помощта на денонощния им труд, стопанската система ни също бележи положителни резултати, се показва още в известието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР