Положителна е оценката за реализацията на целите, които Планът и

...
Положителна е оценката за реализацията на целите, които Планът и
Коментари Харесай

Видин отчете Интегрирания план за градско възстановяване и развитие

Положителна е оценката за реализацията на задачите, които Планът и създадената за осъществяването му Инвестиционна стратегия си слагат. Това демонстрира направеният заключителен доклад-отчет, който заместник-кметът на Община Видин по европейски политики и вложения Десислава Тодорова показа. Събитието се организира през днешния ден в залата на Областен информативен център – Видин, като присъединяване в него взе и Мая Топалова от „ Евростарт 2008 “ ЕООД – сдружението, с което взаимно е квалифициран документът.
Анализът на финансовото осъществяване на Инвестиционната стратегия за реализация на Интегрирания проект за градско възобновяване и развиване на град Видин 2014-2020 година (ИПГВР) демонстрира, че към края на интервала са изпълнени планове за над 41 млн. лева Във финалния отчет-доклад се показва още, че през 2018 година е почнало осъществяването на 2 планови оферти: „ Основна реорганизация на централна пешеходна зона ” и „ Подобряване на положението на просветителната инфраструктура в град Видин ” (включващ като обекти две видински учебни заведения – СУ „ Цар Симеон Велики “ и ППМГ „ Екзарх Антим I “), които са сполучливо завършени. В момента се извършват четири плана, включени в Инвестиционната стратегия на Общината: „ Въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в многофамилни жилищни здания на територията на град Видин “; „ Подобряване на енергийната успеваемост в общински административни здания ”; „ Изграждане на обществени жилища в град Видин “; и „ Основна реорганизация на централна пешеходна зона - IV стадий “.
 България е преди всичко в Европейски Съюз по енергийна беднотия България е преди всичко в Европейски Съюз по енергийна беднотия
България е скръбен първенец в Европейски Съюз по енергийна беднотия. Това демонстрира ново проучване на Open Exp - основана в Париж организация с фокус в...
Досега са напълно приключени 28 от общо плануваните 67 плана (41,80%). „ В Плана са написани 67, които обаче съдържат в себе си голям брой по-малки планове. За да има сходство сред доклада и това, което е планувано, те са систематизирани, само че действително над 100 на брой са осъществените все още. Общината със лични средства е направила много планове и е надхвърлила това, което е планувано в Интегриран план за градско възстановяване и развит като личен принос “, акцентира Мая Топалова.
Отчет-докладът приключва с съответни рекомендации при правенето на бъдещи стратегически проекти и документи, свързани с развиването на Община Видин през програмния интервал 2021-2027 година Една от тях е да се обезпечи оптимално присъединяване на жителите в процеса на стратегическо обмисляне. Препоръчва се още в Плана за интегрирано развиване на Община Видин, който сега се разписва, да бъдат включени и плановите оферти, присъстващи в Интегрирания проект, само че неосъществени по справедливи аргументи или отпаднали от него, тъй като не попадат в обсега на дефинираните три зони за влияние. „ Във връзка с създаването на Плана за интегрирано развиване, защото по предходния програмен интервал 2014 – 2020 година се отделиха много средства за централната част на града, задачата на Общината е в бъдеще да се сложи акцентът върху по-крайните квартали на Видин и към дребните обитаеми места “, съобщи в умозаключение заместник-кметът Десислава Тодорова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР