Положителен прираст на населението в район Източен е регистриран през

...
Положителен прираст на населението в район Източен е регистриран през
Коментари Харесай

Положителен прираст на населението в Източен! Кмет: Не е заради Столипиново

Положителен приръст на популацията в регион " Източен " е регистриран през предходната година, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg. 

През 2004 година, когато се роди щерка ми, в моя квартал имаше единствено още една майка. Сега всички региони са цялостни с деца - и в " Гладно поле ", и в " Каменица ", и в " Чайка " има доста малчугани. Даже общинската съветничка от нашия регион Христина Кашилска даде своя принос и тя има бебе " - описа кметът на " Източен "  .

През предходната година в региона са се родили 948 бебета, което е с 212 повече от миналата, а през 2019 година са проплакали 821 деца. Прирастът е позитивен, защото умрелите са 876 души през 2021 година През 2020 година съотношението е 736 новородени - 772 умряли. 

Положителният приръст не е поради повишение на раждаемостта в " Столипиново ". Младите поданици на този квартал живеят и работят в чужбина и там се раждат децата им, изясни кметът Стоянов. Според него, повода кварталите да се огласят от детски глас са напъните на районната администрация да основават все по-добри условия на живот.

" Нашите цели в региона са зелената система, качеството на въздуха, парковете, инфраструктурата " - изброява районният кмет. Стоянов се надява, че и след преброяването от предишния септември регион " Източен " ще остане трети по брой население след " Южен " и " Централен ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР