Положителен PCR тест или симптоми не са категорично доказателство за

...
Положителен PCR тест или симптоми не са категорично доказателство за
Коментари Харесай

Лекари съветват: Правете си комбиниран тест за коронавирус, грип тип А и Б

Положителен PCR тест или признаци не са изрично доказателство за заразяване с ковид. Това в един глас оповестиха доктор Ваньо Шарков от УМБАЛ " Света Анна " и доктор Николай Клинкачев, основен координатор на " Медицински действия и генетични проучвания " към УМБАЛ " Свети Иван Рилски ".

Двамата медици разясниха апела на Асоциацията на работещите в Спешна помощ, че всеобщо заболели от ковид дават негативен PCR тест и би трябвало лечебните заведения да одобряват пациентите по признаци, а не по резултати от тест ове.

" Няма по какъв начин един съставен елемент да дефинира дали пациентът е инфектиран с ковид - било то PCR тест или признак! Не можем да разделяме по този метод. Действителният работещ способ за определяне на съществуване на вируса не е нито тест , нито признаци, а образната диагностика. Тя е изрично потвърдена, че удостоверява или не съществуването на вируса ", изясни пред " България Днес " някогашният зам. здравен министър доктор Шарков.

Доц. Ангел Кунчев също сподели преди време, че има заболели, които дават негативна проба при изработен PCR, защото вирусът към този момент е слязъл към белите дробове и не може да се " хване " с тест а.

Медиците всеобщо реагираха на апела на незабавните лекари, че в случай че лечебните заведения стартират да одобряват пациенти единствено по признаци, здравната система ще колабира. Според доктор Клинкачев за банкет в болница се прави бърз антигенен тест , който е опция на PCR, който е по-евтин и по-бърз.

" PCR не е тъкмо тест , това е способ за проучване в доста медицински области. В случая PCR методът потвърждава дали пациентът е имал достъп до вируса. Половин час лишава да се задейства антигенният тест и да покаже резултат, по тази причина може би сътрудниците от Спешна помощ вършат този коментар поради периода на изчакване. Приемат ли се пациенти единствено по признаци, лечебните заведения ще колабират, безспорен факт! "  

" Заради ковид а обаче доста други заболявания се неглижират. При първата анулация на плановия банкет след това в нашата болница в гастроентерологията бяха открити 12 пъти повече случаи на рак! Тези хора бяха изпуснати безусловно! Мерките ни са на парче, не е изработен разбор по какъв начин се заразяват хората, по какъв начин се движи вирусът. Виждаме посивели от нечистотия маски, никой не съблюдава прецизно ограниченията, това са неизпълними способи. Най-добрият имунитет се получава при преболедуване, това е истината ", признава доктор Клинкачев.

По думите му е добре хората да си вършат смесен тест за ковид , грип вид А и Б, какъвто доста лечебни заведения оферират, с цел да са спокойни от какво са признаците им.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР