Положението в люлката на европейската демокрация, права и свободи е

...
Положението в люлката на европейската демокрация, права и свободи е
Коментари Харесай

Франция попадна в гроба, който копаеше за Русия

Положението в люлката на " европейската народна власт, права и свободи " е по-лошо от всеки път. Макрон анулира държавно посещаване в Германия, вместо вечеря с Шолц и други дипломатически обятия, той не може да направи и крачка от Елисейския замък, където непрекъснато тичат към него министри и префекти. Никой не съумява да вкара ред и да обезпечи сигурност. Не оказват помощ нито всеобщите арестувания (средно над 700 души на нощ), нито разпръскването от специфични сили на жандармерията на елементарни минувачи и туристи по Шанз-Елизе. Под палките попаднаха не бунтовници, а искащи да се разходят вечерта. В разгара на сезона на пътуванията заканите за удар с палка без подозрение ще останат в историята като метод за привличане на туристи в Париж. Да видиш столицата на Франция и да получиш удар по лицето за това е чисто галски метод да се харесаш.

Изявленията на управляващите се отличават с почти еднообразно равнище на просветеност. Първо, президентът на страната разгласи, че протестът (всъщност, несъмнено, това е национално въстание) е „ породен от видеоигрите “, защото подбудителите на протестите се оказали геймъри. След това същият президент упрекна родителите (всички родители на всички юноши) в „ неприятно образование на децата, позволявайки им да излизат вечер от къщи и да се срещат с другари на улицата “. Макрон е бездетен, само че до момента в който не сподели това, не беше считан за вманиачен - най-малко не толкоз, че да закачи личните си неточности и провали на изцяло непознати. Обвинявайки ги, че не са заключили рожбата си у дома с ключ.

После ръководителите на Министерството на вътрешните работи и Министерството на цифровото развиване взеха решение, че обществените мрежи са отговорни за протичащото се, а през нощта се обадиха на топ мениджърите на “Тик-Ток ”, “Снапчат ” и “Туитър ” и желаеха с ултиматум да блокират няколко хиляди профили и наличие.

Ако следваме логиката на президента на Франция и министрите от силовия блок, тогава бунтовниците, става известно, просто са надиграли „ танковете “, а родителите им не се оправят добре със отговорностите си. А страната е бяла, пухкава и безусловно почтена. Франция беше атакувана от невъзпитани геймъри. Поне по този начин излиза, в случай че обобщим казаното от тези, които използваха против тях полицейски спецчасти, които до момента бяха употребявани извънредно за антитерористични интервенции, когато беше належащо физически да се отстраняват виновните за кланета радикали.

Сега френската страна употребява тези елементи против зле образовани геймъри, които, както се оказа, не са доста удовлетворени от обстоятелството, че се считат даже не за второкласни хора, а за третокласни. Свидетелствата на юношите, които прекомерно сдържано декларират по какъв начин са унизени от полицията, в действителност са наказание на целия френски естаблишмънт. И политиката, която води.

Именно естаблишмънтът на Франция, заслужава да се подчертае, създаде проекти за всяване на безпорядък в Русия помощта на стопански ограничавания.

Именно тази институция, разполагаща с плеяда от неправителствени организации, крои проекти за „ деимпериализацията на Русия “, включвайки разнообразни задгранични сътрудници и разчитайки да вземем за пример в образователните си наръчници на „ Капитанската щерка “ като образец за съветска " свирепост и империализъм ".

Целта на този естаблишмънт беше да раздели нашето общество и да дискредитира институциите на съветската страна, които се употребяват, както споделиха привлечените специалисти, от управляващите само за „ репресии, угнетяване на персоналните свободи и наказване на несъгласните “.

Но какво виждаме в люлката на същите тези права и свободи?

Виждаме цензурата в интернет - тя беше реализирана от парижката върхушка благодарение на закани и шантаж. Виждаме ограничение на персоналните свободи, когато младите са обект на дискриминация - това е бъдещето на Франция. Просто им е неразрешено да напущат къщата след девет вечерта. Виждаме ограничение на правото на свободно придвижване даже в границите на града – градският превоз стопира да работи вечер. Знаем и за опитите на управляващите да пресечен връзките в, както тя се показват самите, „ сложните квартали “.

Те не можеха да създадат това по механически аргументи и даже на глупавите френски бюрократи им се стори ненужно да лишават хората от опцията да викат кола за спешна помощ. Но ходът на мислите, несъмнено, поразява въображението.

Френските управляващи си получиха на съвсем на един хвърлей от местоработата си това, което желаеха да подреден на Русия: съвсем всички магазини, в това число за хранителни артикули, в радиус от половин километър от Елисейския замък бяха разграбени. Разбити са банкомати и оттова са взети банкнотите. По улиците придвижването е допустимо единствено на къси дистанции.

Не единствено е допустимо, само че и належащо да се вгледаме в тази пропаст от безпорядък, с цел да разберем какво готви груповият Запад за Русия. Те изкопаха гроб за нас, само че сами паднаха в него. Не е наш проблем дали Макрон и екипът ще съумеят да се измъкнат от дупката. Без да се обръщаме, ще минем, оставяйки старите европейски камъни на произвола на ориста.

Превод : В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР