Положението, в което се намираме е тежко, свързано с ковид

...
Положението, в което се намираме е тежко, свързано с ковид
Коментари Харесай

Добавката от 50 лв. към пенсиите остава до края на мандата на служебното правителство

" Положението, в което се намираме е тежко, обвързвано с коронавирус рецесията. Обществото чака реакция от страна на служебното държавно управление дали ще продължат социално-икономическите ограничения ". Това сподели по време на брифинг служебният обществен министър Гълъб Донев.

" Съзнаваме какъв брой е значимо това за жителите, осъзнаваме, че българският бизнес, който пострада от ограниченията, е подложен в тежко положение. Ние още на първото съвещание на Министерски съвет обсъдихме опцията за продължение на социално-икономическите ограничения ", добави той.

" Много добре знаете, че това са ограниченията 60 на 40, по които се дават средства по работните заплати. Мярката 80 на 20, обвързвана най-много с туристическия бранш и ресторантьорския. Мерките, свързани с децата и родителите. Мерките за пенсионерите и добавката от 50 лева, която получават ", изясни още.

" С министърът на финансите Асен Василев организирахме диалог. Това, което заварваме и това, което имаме опция като дъжавата да предоставим на жителите и бизнеса. Тежко е финансовото положение, само че се договрихме, че средствата от 50 лева на всички български пенсионери ще продължат до края на мандата на служебното държавно управление ", уточни Донев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР