Положението в БГ политиката към настоящия момент е: Ако се

...
Положението в БГ политиката към настоящия момент е: Ако се
Коментари Харесай

Положението в БГ политиката към настоящия момент е…

Положението в БГ политиката към сегашния миг е: „ Ако се вържат, вържат, в случай че ли не – пробваме различен номер “. Имайки поради обаче какъв брой хора в близост купуват на едро опорката на най-жалкия режим: „ няма война, а специфична интервенция, само че ни би трябвало готовност “, то не е изненада, че и локалните от художествената самоинициатива са толкоз сполучливи. 

Като споделих, че няма война, само че има военна готовност, се сетих да запитвам почитателите на Янев: по какъв начин се чувствате, откакто шефът сподели, че е подготвен на коалиция с ГЕРБ, които желаят да пращат оръжие на Украйна?

Малко пр**бани? Много? Средно? 

Гласувахте за него, тъй като отхвърли да изрече думата „ война “, зае мощно про-руска позиция и (това изключително доста ви хареса!) някак я завоалира като „ неутрална “ и я пробута като български интерес.

Хем ви начеса русофилството, хем се появи като „ хитрец “, което вие най-вече цените като качество у един човек. 

Сега обаче е подготвен да се коалира с ГЕРБ (а и с всеки, по най-прясна заявка), които обаче споделят, че желаят да се изпрати оръжие на Украйна. 

Е, по какъв начин се чувствате? Също по този начин: не ви ли хрумна, че може да стане по този начин? Един военачалник с съветско сърце и натовски пагон не ви ли подсказа, че може да се обръща съгласно вятъра доста пъти? Не? Не се сетихте? Е, следователно: честито!

Особено доста ми хареса и най-новата му теза: „ Вече е ясно, че можем да се оправим и без " Газпром ". Ако " Газпром " бъде употребен като оръжие - не, благодаря. Няма да водим диалози и ще намерим всички други вероятни източници за доставки “.



Докато сме на тематиката с художествената самоинициатива: Копейкин се пробва да си избие парите, дето са вложени в него и към този момент съумява съществено да радостни губернаторката Митрофана, единствено дето не е решил добре, че владетелите от този вид бързо губят интерес към шутовете. Лошото за шутовете е, че от време на време владетелят е в неприятно въодушевление и си го изкарва на тях: я ще ги ритне, я ще ги унижи, я ще ги изхвърли. Неблагодарна е работата им – хем хората ги презират, хем любовта на господаря е нетрайна и всичко приключва с срам. Ако не вярвате, питайте Бялата Златка. 

Това, което най-вече забавлява електората му обаче е друго. А точно: гоненето на медии е единствено интродукция към това, за което си мечтаят – преследването, стригането и затварянето в Белене на неуместните. На харвардците, на умно-красивите, на който там не ги кефи. 

Те свързват изброените медии (който Копейката се опита да изгони) с партии като Политическа партия и Демократична България. 

Въпросът, който ги мъчи, е: по кое време ще стартира да гони и хората, дали своят вот за тях, а освен медиите, които вадят кирливите му ризи. Те това желаят. Истината нито им е забавна, нито занимателна, нито пък се яде. 

Чудно ми е публицистите, които по този начин лековато подцениха солидарността с сътрудниците си и се (гулю-гулю-гулю-гулю) юрнаха след Копейкин, че да си заловен синхрон, да го питат нещо и да „ си свършат работата “ все пак, по какъв начин ли си показват бъдещето и по какъв начин тогава ще „ си свършат работата “ все пак, в случай че Копейката хване повече власт и стартира да употребява прокуратурата, полицията, открехне вратата на Белене? 

Сигурен съм, че не са се замисляли, а и не им се има вяра да е допустимо. Ама, несъмнено, то е невероятно. Докато не стане допустимо. Така работят нещата. Историята помни. 



Има и нещо като санкция за разбивача на жълти павета, компанията строител на бъдещето, компанията заличител на културно завещание. Първо ми хрумна, че се гаврят с жълтите павета, тъй като са знак на София, а София има доста врагове в провинцията. Докато се смеех на това си скимване, въпреки всичко не забравих, че колкото и да е занимателна тая мисъл, има и няколко тъжни подслоя, като да вземем за пример: те толкоз си могат. Не единствено компанията, а и тези в общината. Подозирам, че даже един ден да решат да работят в интерес на града и хората (едва ли, само че ей по този начин – хипотетично), няма да могат, тъй като толкоз си могат. Не са единствено рушветите и корупцията. ТЕ НАИСТИНА ТОЛКОВА СИ МОГАТ. 

И още нещо ми хрумна. И аз не знам за какво. Ако ми кажат: даваме ти едни 17 милиона, но ще би трябвало от тях да вложиш и в ремонт нещо, да кажем, че ще прибереш, с изключение на формалната облага, от повишени цени и от скрити недоизпълнени действия, и раздути фактури, та ще прибереш едни 3-4 милиона, но от тях ще ни бутнеш на нас един милион. Остават ти чисти 2-3 милиона. Ама има риск да се разпискат журналята (Копейката още не ги е пратѝл в Белене!), ще би трябвало да върнеш – като „ санкция “ и ремонтни действия – едни 800 хиляди. Ама това е най-лошият сюжет. Та в нааааай-лошия сюжет ще ти останат към милион и двеста – два… Как ти се коства?

Та се запитвам, в случай че ми го кажат това, по какъв начин ли ще постъпя? 

Не знам и аз за какво се сетих за това. 



Междувременно Украйна печели. Печели съществено. И съветската федерация е съществено разтърсена, а режимът на путин – най-много. Види му се краят. Четирихилядниците у нас ще се заловен за палците скоро… не, в действителност друго ще се случи. Ето какво ще стане: като спрат парите и опасността от господаря, когато спре да ги зарежда и да ги плаши, че може да се самоубият (или в по-малък мащаб – да бъдат разкрити: зависимостите им; фотосите им с… те си знаят кого и какво; банковите им сметки; всякакви други неща, с които ги държат), когато всичко това липсва и им замирише на срам, ще станат първи врагове на режима („ …че можем да се оправим и без " Газпром ". Ако " Газпром " бъде употребен като оръжие - не, благодаря.)

Може и дисиденти да се пишат. Какво? Виждали сме го към този момент. 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР